Menu
Ajax speurt naar talent in Almere

Ajax speurt naar talent in Almere

Ajax organiseert deze maand voor het tweede jaar op rij een aantal Talentendagen op locatie. Tijdens drie woensdagmiddagen in september krijgt de jeugd uit Almere, Nieuw-Vennep en Purmerend de kans om hun kunsten aan scouts van Ajax te tonen. Voor de allergrootste talenten ligt een voetbalstage op de Toekomst in het verschiet. Ajax.nl ging op bezoek bij de Talentendag op de velden van FC Almere.

Met gezonde spanning en vooral heel veel zin arriveerden woensdagmiddag zo’n 200 kinderen op het sportcomplex van FC Almere. Op een half uur rijden van de Amsterdam ArenA probeert de meest talentvolle voetbaljeugd van Almere een stap dichter bij hun ultieme voetbaldroom te komen: spelen bij Ajax. Een van de voetballers in de dop is de 6-jarige Radmehr Dana. De spits van Sporting Almere komt deze middag aan de scouts van Ajax laten zien wat hij in huis heeft.

Bijna was de Talentendag nog in het water gevallen voor Radmehr. Een opkomend griepje zwakte gelukkig net op tijd weer af, waardoor hij uiteindelijk topfit bij de grote inschrijftafel verschijnt. Met het gele hesje met rugnummer 9 stort hij zich vervolgens tussen 60 van zijn leeftijdsgenoten. Al snel worden de woorden van zijn vader en trainer bevestigd. De jonge inwoner van Almere toont zich een behendige voetballer. Vol spelplezier werkt hij een uur lang verschillende oefeningen af. Dan is het tijd voor de volgende lichting. Die uit 2004 en 2005.

Ruim 200 kinderen kwamen woensdag naar de Talentendag op locatie bij FC Almere. Ruim 200 kinderen kwamen woensdag naar de Talentendag op locatie bij FC Almere.

Voor de aanvaller van Sporting Almere is het grote wachten aangebroken. Mag hij voor een snuffelstage naar Ajax komen? Het antwoord op die vraag zal binnenkort volgen. Net als voor al die andere kinderen die deze middag naar Almere zijn gekomen. Een enkeling mag zich later dit jaar of begin 2013 in Amsterdam (of bij satellietclub Almere City) melden voor een vervolg. En dat zo’n vervolg jaren later zelfs tot het Nederlands elftal kan leiden bewijzen Rafael van der Vaart, John Heitinga en Gregory van der Wiel. Ook zij werden ooit tijdens de Talentendagen van Ajax gescout.

De komende twee weken is het de beurt aan honderden jonge voetballers uit Nieuw-Vennep en Purmerend. Woensdag 19 september is er een Talentendag bij VVC, een week later vormt FC Purmerend het decor van de laatste Talentendag op locatie. Begin 2013 zijn de jaarlijkse Talentendagen bij Ajax. De beste spelers uit die bijeenkomsten gaan uiteindelijk de nieuwe F1 en E3 vormen.

Na de Talentendag bij FC Almere dromen ondertussen veel jongens over een toekomst bij Ajax. Het is iets dat uiteindelijk slechts voor een enkeling is weggelegd. Ben je niet gescout? Schrijf je dan in voor Ajax Camps & Clinics in de herfstvakantie. Ook dan kan je ervaren wat het is om te trainen als een echte Ajacied. En wie weet word je dan wel door een van de scouts geselecteerd.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de Talentendagen bij VVC en FC Purmerend. Meld je aan via onderstaande link.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Schrijf je in voor Ajax Camps & Clinics

De 6-jarige Radmehr wacht vol spanning bij de inschrijftafel. De 6-jarige Radmehr wacht vol spanning bij de inschrijftafel.
Alle gegevens van de talenten worden nauwkeurig in het systeem ingevoerd. Alle gegevens van de talenten worden nauwkeurig in het systeem ingevoerd.
Op weg naar het trainingsveld voor een uur Ajax-training. Op weg naar het trainingsveld voor een uur Ajax-training.
Wie is er als eerste bij de bal? Wie is er als eerste bij de bal?
Ieder talent had een hesje met nummer zodat de scouts de beste spelers konden noteren. Ieder talent had een hesje met nummer zodat de scouts de beste spelers konden noteren.
Goal! Goal!