Menu
Ajax Sponsordag in de ArenA

Ajax Sponsordag in de ArenA

De sponsoren van Ajax kregen woensdag 6 maart een wel heel bijzondere blik achter de schermen bij hun club. De Sponsordag was dit keer namelijk niet bij een sponsor op locatie, maar ‘thuis’, in de ArenA.

Het programma begon met een goed verzorgde lunch in het spelershome. Na de lunch werden de sponsoren voor het eerst officieel voorgesteld aan de nieuwe directieleden, Edwin van der Sar en Michael Kinsbergen. Na een uitgebreide introductie, hadden de sponsoren ruim tijd om vragen te stellen.

Daarna was het woord aan Jan Driessen (Directeur Communicatie AEGON) en Sjaak Swart over het naderende 75ste verjaardagsfeest Mister Ajax. Hij vertelde enthousiast over zijn idee, dat samen met AEGON en andere Ajax-sponsoren tot stand moet komen.

Ook het veld werd door de sponsors aangedaan. Ook het veld werd door de sponsors aangedaan.

Na de pauze werden de sponsoren door verschillende Ajacieden meegenomen voor een kijkje achter de schermen bij Ajax. Zo begon de tour bij Hendrik Jan de Mari (Commercieel Directeur Amsterdam ArenA) die de sponsoren trots het nieuwe hoofdgebouw van de ArenA liet zien. Hij gaf het stokje over aan Joris de Lange en Guillermo Codrington die groep ontvingen in ‘hun’ commandokamer.

Na een demonstratie over het gebruik van de commandokamer tijdens wedstrijden, kwamen er veel vragen vanuit de sponsorgroep. Ondertussen had teammanager David Endt de kleedkamer van de selectie aangekleed met memorabele stukken uit de geschiedenis. Op zijn onvoltroffen eigen wijze vertelde hij met veel passie over de emoties die zich door de jaren heen in deze kleedkamer hebben afgespeeld.

Na de tour door de ArenA werden de sponsoren hartelijk ontvangen in het Supportershome. Hier stonden Henk Voors (coördinator supportersbeleid Ajax) en Ronald Pieloor (Bestuursraad Ajax) klaar voor een presentatie over de geschiedenis van de Ajax-supporters. Uiteraard werd de middag afgesloten met een Jupiler’tje aan de bar van het supportershome.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De sponsoren krijgen uitleg over de veiligheid rondom wedstrijden in de ArenA. De sponsoren krijgen uitleg over de veiligheid rondom wedstrijden in de ArenA.
De sponsoren konden Edwin van der Sar en Michael Kinsbergen het hemd van het lijf vragen. De sponsoren konden Edwin van der Sar en Michael Kinsbergen het hemd van het lijf vragen.
Op zijn bekende bevlogen wijze onderhoudt David Endt de sponsoren. Op zijn bekende bevlogen wijze onderhoudt David Endt de sponsoren.