Menu
'Ajax staat er beter voor'

'Ajax staat er beter voor'

Ajax speelt zondag in de ArenA tegen Willem II. De Tilburgers waren in de openingswedstrijd van het seizoen nog te sterk voor Ajax, maar intussen is er veel veranderd. ,,Ajax is gegroeid dit seizoen”, aldus Marco van Basten.


Willem II was op 30 augustus 2008 in eigen stadion met 2-1 te sterk voor Ajax. Een valse start voor de toen net nieuwe trainer Marco van Basten. ,,Er is heel wat gebeurd sinds die wedstrijd”, aldus de hoofdtrainer vrijdag tijdens de persconferentie. ,,Inmiddels hebben we veel meer ervaring. We hebben als team de afgelopen maanden te maken gehad met teleurstellingen, maar we hebben ook mooie dingen beleefd. Op voetbalgebied zijn we gegroeid. Met name het balbezitgedeelte is duidelijk beter geworden.” Van Basten verwacht zondag desondanks geen makkelijke wedstrijd. ,,Willem II is een lastige, fysiek sterke tegenstander”, aldus de coach. ,,Wij moeten zondag zorgen dat we geen punten morsen.”
Ajax is volop in de strijd om de tweede plaats. De Amsterdammers hebben één punt achterstand op de huidige nummer twee, FC Twente. Van Basten ziet de laatste fase van de competitie met vertrouwen tegemoet, maar beseft ook dat er nog zware wedstrijden aankomen. ,,PSV uit is heel lastig”, blikte hij alvast vooruit. ,,En AZ thuis zal ook niet zomaar gewonnen worden. We moeten ons de komende tijd door blijven ontwikkelen en zorgen dat we op een goede manier met iedere wedstrijd omgaan.”
Een voordeel voor Ajax is de bijna leeggestroomde ziekenboeg. Op Gabri en Dennis Gentenaar na, is iedereen weer fit. ,,Het is prettig om weer meer keuze te hebben.” Daar tegenover staat natuurlijk ook dat de technische staf spelers moet teleurstellen omdat ze niet in de basis staan. Jan Vertonghen bijvoorbeeld is weer fit, maar moet tegen Willem II wellicht opnieuw beginnen op de bank. ,,Dat zijn moeilijke keuzes”, zegt Van Basten. ,,Het is de consequentie van het goede spel van de anderen. Jan moet zich nu proberen te onderscheiden tijdens de trainingen en invalbeurten.”
Kijk ook op Ajax TV naar de voorbeschouwing op Ajax - Willem II.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>