Menu
Ajax start fit aan de voorbereiding

Ajax start fit aan de voorbereiding

Ajax start met een compleet fitte selectie aan de voorbereiding op het seizoen 2013-2014. Er staan momenteel geen spelers op de blessurelijst. Ook Davy Klaassen en Nicolai Boilesen, vorig seizoen allebei langdurig geblesseerd, sluiten direct bij de groep aan. De spelers van Ajax melden zich maandag weer voor het eerst op de club voor individuele tests.

Daags na de individuele tests staat dinsdag de eerste (besloten) training van het seizoen op het programma. De internationals zullen tijdens de eerste week nog niet aanwezig zijn. Zijn hoeven zich pas later te melden vanwege interlandverplichtingen aan het einde van vorig seizoen.

De eerste trainingsweek wordt zaterdag 29 juni afgesloten met een oefenwedstrijd tegen SDC Putten op Sportpark Putter Eng. Vervolgens verblijft de selectie van 1 tot en met 9 juli in Oostenrijk voor een trainingskamp. Op dat moment sluiten ook de internationals zich bij de groep aan. Daley Blind en Ricardo van Rhijn vormen hierop een uitzondering. Zij hoeven zich vanwege het jeugd-EK pas op 10 juli te melden. EK-ganger Danny Hoesen meldt zich wel op 1 juli op de club. Vanwege de geringe speeltijd op het EK in Israël sluit hij eerder bij de groep aan.

Voorlopig geen openbare training

Vanwege diverse renovaties op sportcomplex de Toekomst is het hoofdveld tijdens de eerste weken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet beschikbaar. Om die reden is het helaas niet mogelijk om de naar verwachting grote groep geïnteresseerde supporters veilig te kunnen ontvangen bij een openbare training.

Na het trainingskamp in Oostenrijk zal meer bekend worden over de eerste training waarbij fans aanwezig kunnen zijn.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst