Menu
Ajax start inhaalrace

Ajax start inhaalrace

Ajax kan zich na de 6-4-nederlaag van twee weken geleden tegen FC Utrecht amper nog puntenverlies permitteren. Trainer Frank de Boer heeft dan ook hardop uitgesproken de komende vijf wedstrijden slechts genoegen te nemen met vijftien punten. Iets wat gezien het op papier eenvoudige programma haalbaar moet zijn.

Ajax hervat na de interlandverplichtingen van dinsdag en vrijdag deze zaterdagavond de competitie tegen NAC Breda. Vorig seizoen eindigde het duel in de ArenA in een 3-0-zege voor de thuisploeg. Jan Vertonghen, Mounir El Hamdaoui en Luis Suarez maakten voor het oog van talloze oud-Ajacieden - die vanwege een reünie bijeen zaten in ‘De Engelenbak’ - de doelpunten.

Een week na de confrontatie met NAC reist de landskampioen af naar Gelderland voor de wedstrijd tegen NEC. Een ontmoeting die al maandenlang hoog genoteerd staat in de agenda van Jasper Cillessen. De 22-jarige doelman stond voor zijn komst naar Ajax ruim tien jaar onder de lat bij de Nijmegen Eendracht Combinatie. Op zaterdag 3 december wacht Ajax het thuisduel met Excelsior. Bij de Rotterdammers staan onder anderen Roland Alberg en Jordy Deckers onder contract. Eerstgenoemde is de oom van Ajacied Lorenzo Ebecilio en laatstgenoemde maakte vorig seizoen deel uit van Jong Ajax.

Vorig seizoen waren veel oud-spelers, onder wie Stefan Pettersson, getuige van Ajax - NAC. Vorig seizoen waren veel oud-spelers, onder wie Stefan Pettersson, getuige van Ajax - NAC.

De landskampioen speelt de laatste uitwedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen RKC Waalwijk. Bij de Brabanders maakte Derk Boerrigter de afgelopen twee seizoenen furore. Als beloning daarvoor keerde de linksbuiten enkele maanden geleden terug naar de club die hij ook diende tussen 2005 en 2007. Ook bij Ajax is zijn positie inmiddels onomstreden. De geboren Tukker werd onlangs zelfs geselecteerd voor het Nederlands elftal, maar moest al snel het trainingskamp verlaten vanwege een rugblessure.

Ajax sluit het eerste deel van de competitie af tegen ADO Den Haag. In eigen huis kunnen de manschappen van De Boer revanche nemen voor het verlies uit de vorige jaargang. Wesley Verhoek nam die middag de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening. Tevens was het voor de Hagenaars de eerste uitzege op Amsterdamse bodem sinds het seizoen 1986-1987.

Over een maand zal blijken of Ajax vijf keer op rij de volle buit heeft gepakt en of de ploeg iets heeft afgeknabbeld van de elf punten achterstand op de huidige koploper AZ. De inhaalrace start in elk geval zaterdag in de ArenA.

Ajax - NAC Breda begint om 20:45 uur.

Competitieresultaten van de laatste vijf seizoenen:

2010/2011 Ajax – NAC Breda 3-0 (16-10-2010)
2009/2010 Ajax – NAC Breda 6-0 (13-09-2009)
2008/2009 Ajax – NAC Breda 3-0 (12-12-2008)
2007/2008 Ajax – NAC Breda 1-3 (02-12-2007)
2006/2007 Ajax – NAC Breda 2-0 (13-04-2007)

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst