Menu
Ajax start nieuwe seizoen op 29 juni

Ajax start nieuwe seizoen op 29 juni

Het seizoen 2016-2017 zit er voor de Ajacieden officieel op. De verloren finale tegen Manchester United was het laatste duel van het jaar dat eindigde met twee tweede plaatsen. Lang daarover treuren heeft geen zin, al eind juli moet de batterij weer zijn opgeladen om alsnog kwalificatie voor de Champions League af te dwingen.

De winnaar van de EL- finale plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase omdat de finalisten van de Champions League (Real Madrid en Juventus) zich al via hun landelijke competitie hebben geplaatst.


Ajax start, als tweede van de Eredivisie, in de derde kwalificatieronde voor een plek in de Champions League. Deze begint op 25/26 juli. De returns staan op 1 en 2 augustus gepland. De loting voor de derde kwalificatieronde is op 14 juli.

Deelname aan de CL-kwalificatierondes betekent voor sommige spelers een korte vakantie. Diverse Ajacieden spelen tot 12 juni namelijk nog interlandvoetbal.

Start voorbereiding
Trainer Peter Bosz start de voorbereiding op het nieuwe seizoen op 29 juni zonder de internationals. Op 3 juli vertrekt de hele selectie naar Oostenrijk voor het trainingskamp. Alleen Amin Younesen Andre Onana ontbreken daar vanwege het spelen van de Confederations Cup.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst