Menu

Ajax start samenwerking met Royale Orlando Football Academy

Ajax is een technisch samenwerkingsverband aangegaan met Royale Orlando Football Academy. Het organiseren van zomerkampen en toernooien in Amerika en het uitwisselen van informatie en adviezen zijn de belangrijkste activiteiten. De overeenkomst waarin de technische samenwerking is vastgelegd, duurt tot het einde van het kalenderjaar 2006.

Ajax heeft al technische samenwerkingsverbanden met H.F.C. Haarlem, het Belgische Germinal Beerschot Antwerpen en Ashanti Goldfields in Ghana en is meerderheidsaandeelhouder van Ajax Cape Town in Zuid-Afrika.

De Royale Orlando Football Academy gaat een joint venture vormen met The Advanced Travel Partners. ATP is één van de oudste sponsors van Ajax.

De Royale Orlando Football Academy gaat verder onder de naam Ajax Orlando. De Amerikaanse club gaat in het rood-witte Ajax-shirt spelen en zal ook het officiële logo van Ajax in het club-logo verwerken.

Leden van de technische staf van Ajax Orlando zullen naar Amsterdam komen om van de technische kennis bij Ajax te profiteren.

Ajax krijgt het recht talentvolle spelers van Ajax Orlando in de Nederlandse organisatie op te nemen. Ajax en Ajax Orlando zullen bovendien de mogelijkheid onderzoeken in de toekomst trainingskampen voor de A-selectie in Amerika te beleggen.