Menu
Ajax start sterk in Copa Amsterdam

Ajax start sterk in Copa Amsterdam

Ajax A1 is sterk begonnen aan de Copa Amsterdam. Op het terrein van het Blauw-Wit won de ploeg van Sonny Silooy met 2-0 van het Turkse Fenerbahçe. Ook Ajax Cape Town begon het Amsterdamse toernooi met een zege.

Ajax A1 was met 2-0 te sterk voor Fenerbahçe. Ajax A1 was met 2-0 te sterk voor Fenerbahçe.

De wedstrijd tussen Ajax A1 en Fenerbahçe ging in de eerste helft redelijk gelijk op. Beide ploegen wilden duidelijk voetballen, maar slaagden er niet in het doel te vinden. Na de rust kwam Ajax via een van richting veranderd schot van Siem de Jong op voorsprong. Uitblinker Vurnon Anita stelde de overwinning vervolgens veilig door van dichtbij de doelman van Fenerbahçe te verschalken.

Ook Ajax Cape Town begon de Copa Amsterdam met een zege. Ook Ajax Cape Town begon de Copa Amsterdam met een zege.

Ajax Cape Town versloeg het FC NH van trainer Ton Ojers met 1-0. Shameeg Doetie maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en vierde dat met een echte dubbele salto.

Zondag gaat de Copa verder. Ajax speelt om 14.00 uur tegen Werder Bremen en om 18.00 uur tegen Glasgow Rangers. Cape Town begint om 11.00 uur met een wedstrijd tegen Florida Socer Alliance. De Zuid-Afrikanen spelen om 15.00 uur tegen Cruzeiro.