Menu
Ajax start talententeam voor meiden

Ajax start talententeam voor meiden

Ajax start volgend seizoen een talententeam voor meiden. Met ingang van het seizoen 2018-2019 stopt de KNVB met het CTO Amsterdam Talent Team voor talentvolle speelsters, en Ajax ziet hierin een kans verantwoordelijkheid te nemen en een nieuw team te starten.

De meiden uit het huidige CTO-team krijgen allemaal de mogelijkheid om over te stappen naar het nieuwe Ajax Vrouwen Talententeam, dat met ingang van volgend seizoen traint en haar wedstrijden speelt op Sportpark de Toekomst.

Ajax-filosofie: talent tot bloei brengen
Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal van Ajax, is verheugd over de komst van het talententeam. ,,In de afgelopen 5,5 jaar kregen vrouwen binnen Ajax de kans om hun sport professioneel te beoefenen. Gezien alle ontwikkelingen binnen het vrouwenvoetbal en de filosofie van Ajax om talenten tot bloei te brengen, is nu de tijd aangebroken voor Ajax om ook jongere meiden met talent en ambitie de kans te bieden om zich te laten zien en te kunnen ontwikkelen.”

Benno Nihom, hoofdcoach Ajax Vrouwen: ,,Dit team is een start van een talentenopleiding voor meiden, maar ook de wisselwerking met het eerste van Ajax Vrouwen biedt voordelen. Speelsters kunnen bijvoorbeeld ritme opdoen bij de beloften en makkelijker terugkeren na een blessure. Dit alles draagt weer bij aan de ontwikkeling van alle speelsters in beide teams.”

Ondersteuning van ABN AMRO
Het talententeam wordt deels gefinancierd door ABN AMRO, sinds 2015 partner van de jeugdopleiding en vrouwen bij Ajax. Ernst Boekhorst, manager Brand, Sponsoring & Foundation van ABN AMRO: ,,Sinds een aantal jaar organiseren wij samen met Daphne Koster en de Ajax Vrouwen talentendagen, om ontwikkeling van de meest talentvolle meisjes mogelijk te maken."

,,De ambitie van de talentvolle speelsters is zich te ontwikkelen tot topspeelsters voor eredivisieteams en voor de nationale elftallen", vervolgt Boekhorst. ,,Wij ondersteunen hen graag door een bijdrage te leveren aan het opstarten van dit talententeam van de Ajax Vrouwen. Dit past bij de doelstelling van ABN AMRO om talenten de ruimte te geven zich verder te ontwikkelen.”

Tevens wordt er nauw samengewerkt met Topsport Amsterdam.

Lees ook: Playlist ▶️ Kelly Zeeman
Bekijk ook: ZiggoCam - Iedereen wil toch dit shirt?

Tekst & beeld: Ajax.nl