Menu
Ajax start trainingskamp Oostenrijk

Ajax start trainingskamp Oostenrijk

De Ajacieden zijn maandag begonnen aan het trainingskamp in Oostenrijk. Vlak voor half vijf betrokken de spelers en stafleden Hotel Jagdhof Spa in Neustift. De reis begon ’s ochtends in de Amsterdam ArenA waar de selectie van trainer Martin Jol als vertrouwd verzamelde.

De reis begon rond het middaguur pas echt voor de 23-koppige Ajax-selectie. De Ajacieden werden per bus getransporteerd naar het KLM Jetcenter op Schiphol-Oost. Een uur later dan gepland, omstreeks 13.45 uur, koos vlucht JP 3715 het luchtruim met eindbestemming Innsbruck. De CRJ 900 van Adria Airways maakte om 15.12 uur weer - zacht – contact met de grond. Via Frankfurt en Stuttgart was Flughafen Innsbruck bereikt. ,,Een goed verblijf toegewenst en succes met jullie nationale elftal op het WK’’, waren de woorden waarmee de gezagvoerder van vlucht JP 3715 afscheid nam van het Amsterdamse gezelschap.

De selectie- en stafleden arriveerden vlak voor half vijf bij het hotel. De selectie- en stafleden arriveerden vlak voor half vijf bij het hotel.

Ajax belegt maandagavond vanaf 19.00 uur zijn eerste training op Oostenrijkse voetbalgrond. Vijf WK-gangers ontbreken vanzelfsprekend nog in de selectie. Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Demy de Zeeuw (Nederlands elftal), Nicolas Lodeiro en Luis Suarez (Uruguay) wachten nog een halve finalewedstrijd in Zuid-Afrika.

Dinsdag, woensdag en donderdag staan ochtend- en meestal ook avondtrainingen op het programma. Donderdagavond spelen de Ajacieden een oefenduel tegen Al Ahly. Het Alpenstadion in Kufstein (aftrap 18.30 uur) is de plaats van afspraak. Na oefensessies op vrijdag en zaterdag wordt de trainingsweek afgesloten met een tweede oefenduel. In Alpenstadion Wattens begint de vriendschappelijke wedstrijd tegen Rapid Boekarest vanaf 18.30 uur. Zondag keert de selectie terug in Amsterdam.

Ajax TV en www.ajax.nl doen uitgebreid verslag van de verrichtingen van de Ajacieden in Oostenrijk. Houd Ajax TV én de website in de gaten voor het laatste nieuws vanuit de Alpen.

Tekst: Ajax.nl/ Ronald Jonges
Foto's: Ajax Images/ Louis van de Vuurst

Vurnon Anita voert de selectie aan in Neustift. Vurnon Anita voert de selectie aan in Neustift.
Siem de Jong betreedt Hotel Jagdhof Spa. Siem de Jong betreedt Hotel Jagdhof Spa.