Menu
Ajax start voorbereiding op AZ

Ajax start voorbereiding op AZ

De Ajacieden begonnen woensdag met hun voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen AZ. Op de besloten ochtendtraining liet de selectie van Frank de Boer een open middagtraining volgen. De tientallen Ajax-fans langs het veld zagen een grotendeels tactische training.

Dejan Meleg en Joeri de Kamps waren de twee opvallendste Ajax-gezichten in de groep van De Boer. De talenten lieten zich de kaas niet van het brood eten. Naast een fikse dosis techniek, sprong vooral bij De Kamps ook een mooie dosis brutaliteit in het oog. De middenvelder, die zich afgelopen week langer aan Ajax verbond, bewees zich als onverschrokken balveroveraar. Onder meer Daley Blind, Christian Eriksen en Viktor Fischer maakten kennis met de gedrevenheid van De Kamps. De verdediger, middenvelder en aanvaller moesten vervolgens als een haas in de achtervolging om de bal terug te veroveren.

Joeri de Kamps bewees zich (onder meer) als onverschrokken balveroveraar. Joeri de Kamps bewees zich (onder meer) als onverschrokken balveroveraar.

Ook Miralem Sulejmani mengde zich weer tussen de Ajacieden van De Boer. De Serviër kampte de afgelopen weken met blessureleed. Sulejmani maakte de voorbije periode vooral speelminuten bij Jong Ajax. Op het naastgelegen trainingsveld werkte Mitchell Dijks aan zijn herstel. De linksback deed dat afwisselend met de fysio’s Pim van Dord en Frank van Deursen. Iets verderop nam keeperstrainer Carlo l’Ami zijn doelmannen onder handen. De specialist had Kenneth Vermeer en Mickey van der Hart tot zijn beschikking. Ajax traint tot aan de uitwedstrijd tegen AZ ‘stug’ door. Alles om tijdig klaar te zijn voor de eerste van acht finales voordat de finish van de Eredivisie is bereikt.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Dejan Meleg en Miralem Sulejmani waren woensdag onderdeel van de groep van Frank de Boer. Dejan Meleg en Miralem Sulejmani waren woensdag onderdeel van de groep van Frank de Boer.
Dolletje tijdens de training tussen Daley Blind en Viktor Fischer. Dolletje tijdens de training tussen Daley Blind en Viktor Fischer.
De middagtraining van de Ajacieden trok veel publiek. De middagtraining van de Ajacieden trok veel publiek.
Christian Eriksen is de centrale Ajacied in een positiespel. Christian Eriksen is de centrale Ajacied in een positiespel.
Frank de Boer kijkt hoe als Tobias Sana een bal verwerkt. Frank de Boer kijkt hoe als Tobias Sana een bal verwerkt.
De Ajacieden startten woensdag de voorbereiding voor een nieuwe 'finale'. De Ajacieden startten woensdag de voorbereiding voor een nieuwe 'finale'.