Menu
Ajax start voorbereiding op Roda JC

Ajax start voorbereiding op Roda JC

Ajax is dinsdag aan de voorbereiding op het competitieduel met Roda JC begonnen. Twee dagen na de gewonnen wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal had Frank de Boer voor het eerst weer een complete groep tot zijn beschikking. De wedstrijd tegen Roda begint vrijdagavond om 20:00 uur in de bijna uitverkochte Amsterdam ArenA.

Naast de basisspelers van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal kwamen ook de reserves afgelopen weekend vrijwel allemaal in actie. Tijdens de ingelaste trainingswedstrijd tegen Willem II (3-1 winst) kregen de spelers die tegen AZ niet of nauwelijks in actie waren gekomen allemaal speelminuten. Door die extra trainingspartij heeft vrijwel de hele selectie minuten heeft gemaakt in aanloop naar de competitieouverture tegen Roda JC.

Daags na de vrije maandag kon De Boer weer het uiterste eisen van zijn spelers. Ook derde doelman Mickey van der Hart, tot afgelopen vrijdag nog met Oranje o/19 actief op het EK Onder 19 in Litouwen, was weer van de partij. Er werd scherp getraind onder de ogen een grote groep Chinezen, die vanwege de talentenjacht Football Dream op de Toekomst aanwezig waren. Het bezoek uit Azië is sinds vorige week dinsdag in Nederland en verblijft tot 6 augustus in een speciale villa in Nederhorst den Berg. Vrijdagavond zijn ze als eregasten in de ArenA aanwezig als Ajax aan de competitie begint.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Joël Veltman en Kolbeinn Sigthórsson op weg naar het trainingsveld. Joël Veltman en Kolbeinn Sigthórsson op weg naar het trainingsveld.
Vrolijke gezichten bij de Deense Ajacieden. Vrolijke gezichten bij de Deense Ajacieden.
Frank de Boer kon dinsdag voor het eerst weer over een complete groep beschikken. Frank de Boer kon dinsdag voor het eerst weer over een complete groep beschikken.
De spelers volgen de oefeningen van performance coach Björn Rekelhof. De spelers volgen de oefeningen van performance coach Björn Rekelhof.
Mike van der Hoorn controleert de bal tijdens de rondo. Mike van der Hoorn controleert de bal tijdens de rondo.