Menu
Ajax steeds dichter bij het échte werk

Ajax steeds dichter bij het échte werk

Ajax begon dinsdag aan de voorlaatste week van de voorbereiding. Drie dagen na de afsluitende oefenduels van het trainingskamp in De Lutte gaven de Ajacieden acte de présence op de Toekomst. Onder warme omstandigheden werd hard gewerkt én uiteraard ook veel gedronken.

De Ajacieden zijn nog een kleine twee weken verwijderd van het eerste échte en officiële voetbalwerk. Op zondag 3 augustus is PEC Zwolle vanaf 18:00 uur de tegenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De traditionele strijd tussen de bekerwinnaar en regerend landskampioen geldt als officieuze aftrap van het seizoen 2014 – 2015. Een week later wacht speelronde 1 van de Eredivisie. Ajax zal in de Amsterdam ArenA moeten afrekenen met Vitesse voor een goede competitiestart.

Voor het zover is, werkt de selectie van Frank de Boer toe naar de twee laatste oefenduels. Vrijdagmiddag vertrekt de A-selectie naar Lissabon. Zaterdag wacht de 33-voudig landskampioen twee oefenduels met Benfica. De vriendschappelijke wedstrijden op Portugese bodem bieden De Boer laatste meetmomenten; oefenduels waarin hij zijn Ajacieden voor het laatst onder (wedstrijd)druk aan het werk kan zien. Daarbij bieden de trainingen van deze en van komende week uiteraard ook volop meet- en weegmomenten aan de vooravond van het nieuwe seizoen.

Arek Milik tekende voor verschillende fraaie trainingstreffers. Arek Milik tekende voor verschillende fraaie trainingstreffers.

Dinsdagmiddag verschenen 21 veldspelers en vier keepers op het trainingsveld van de Toekomst. De aan zijn bovenbeen geblesseerde Ricardo van Rhijn was feitelijk de 22e veldspeler, al trainde hij apart met fysiotherapeut Ronald Vermeer. Kenneth Vermeer is herstellende van een lieskwetsuur. De ervaren goalie voltooide zijn oefenstof dinsdagmiddag binnen.

De veldtraining was de tweede dagtraining voor de Ajacieden; de ochtenduren stonden vooral in het teken van krachttraining. Ook werd in de Amsterdam ArenA een voorlopige selectiefoto gemaakt. De WK-gangers Daley Blind, Jasper Cillessen en Joël Veltman zullen zich 4 augustus aansluiten bij hun selectiegenoten. De internationals vieren op dit moment nog vakantie. Na 1 september wordt een nieuwe, actuele selectieplaat 'geschoten'.

Na een warming-up, een positiespel (bal maximaal twee keer raken) en verschillende drinkpauzes, was het dinsdag tijd voor een reeks grote partijen (zes tegen zes). Thulani Serero toonde enkele fraaie staaltjes, maar was ongelukkig in de afronding. Arek Milik sloeg vooral van afstand een paar keer overtuigend toe. De mooiste treffer van de middag kwam op naam van Lerin Duarte. De middenvelder draaide zijn diagonaal gelanceerde lob met heel veel gevoel over keeper Peter Leeuwenburgh exact tot in de verre hoek. Een onvervalste wereldgoal.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Vanwege de warme omstandigheden moest er veel gedronken worden. Vanwege de warme omstandigheden moest er veel gedronken worden.
Ricardo van Rhijn trainde apart met fysiotherapeut Ronald Vermeer. Ricardo van Rhijn trainde apart met fysiotherapeut Ronald Vermeer.
Frank de Boer legt uit wat hij van zijn Ajacieden verwacht. Frank de Boer legt uit wat hij van zijn Ajacieden verwacht.
Nicolai Boilesen heeft pret tijdens de zonovergoten middagtraining. Nicolai Boilesen heeft pret tijdens de zonovergoten middagtraining.
Het veld werd tijdens de training een keer flink gesproeid; de Ajacieden benutten het moment voor een drinkpauze. Het veld werd tijdens de training een keer flink gesproeid; de Ajacieden benutten het moment voor een drinkpauze.
Jairo Riedewald is balvast. Jairo Riedewald is balvast.
Mitchell Dijks demarreert. Mitchell Dijks demarreert.
Lucas Andersen probeert de bal subtiel over de keeper te koppen. Lucas Andersen probeert de bal subtiel over de keeper te koppen.
Het winnende zestal Ajacieden viert de toernooiwinst. Het winnende zestal Ajacieden viert de toernooiwinst.