Menu
'Ajax steelt show'

'Ajax steelt show'

Ajax won zaterdagavond in eigen huis met 5-0 van Willem II. De ochtendbladen blikken zoals iedere week terug op het afgelopen voetbalweekend. Veel aandacht is er met name voor Lucas Andersen en Arek Milik.

‘Ajax steelt show’ kopt De Telegraaf. De krant zag een Ajax dat ‘bravoure toonde’, met een excellerende Andersen als uitblinker. De Deen was zaterdagavond goed voor drie assists in één helft. Een prestatie die voor het laatst in 2002 door Andy van der Meyde geleverd werd. ,,Ik voel me goed in het team en wil meer bepalend zijn, dus het is mooi als dat dan lukt’’, reageerde de middenvelder na afloop van het duel.

Verder kijkt de krant alvast vooruit naar de wedstrijd van komende woensdag, waar Ajax Europese overwintering veilig moet stellen tegen APOEL Nicosia. De Amsterdammers hebben in ieder geval hun visitekaartje afgegeven: ‘APOEL, met welke club Ajax woensdag strijdt om een plaats in de Europa League, is gewaarschuwd na de Amsterdamse galavoorstelling.’

Het AD hield het afgelopen weekend nauwlettend Arek Milik in het oog. Het Rotterdamse nieuwsblad zag de Pool de afgelopen weken regelmatig uitblinken met goals voor zijn club én zijn land. Toch moest Milik zaterdagavond op de bank beginnen, al kon hij vroeg in de wedstrijd alsnog zijn opwachting maken voor de geblesseerd geraakte Kolbeinn Sigthórsson. ‘Eenmaal in het veld maakt hij zijn status van topscorer waar met goals in de 27ste en 43ste minuut.’ ,,Doelpunten zijn belangrijk voor een spits, al besef ik dat bij Ajax iedereen kan scoren. Mijn mooiste goal moet nog komen’’, zegt de aanvaller hier zelf over.

Tot slot is ook De Volkskrant positief over de prestatie van de Amsterdammers: ‘De Boer verplichtte zichzelf voor aanvang van het lopende seizoen succesvol aan aantrekkelijk spel te koppelen. Dat lukte lang niet altijd, maar tegen Willem II kwamen de fans in de ArenA voldoende aan hun trekken.’ De trainer van Ajax zelf was eveneens tevreden over het spel van zijn ploeg: ,,We hebben vooral voor rust het publiek vermaakt. Ik heb mooie acties gezien. Daarvoor komen de supporters naar het stadion. Na de 5-0 werd het wel wat minder. Maar dat is logisch. Woensdag spelen we weer een belangrijke Europese wedstrijd’’, sluit De Boer af.

Tekst en foto: Ajax.nl