Menu
Ajax sterkste bij HETT-toernooi

Ajax sterkste bij HETT-toernooi

Ajax heeft woensdag opnieuw het HETT-toernooi gewonnen. Een week na de editie voor tweedejaars F-pupillen was de gastheer ook bij de aflevering voor eerstejaars F-pupillen de sterkste ploeg. In de finale op sportcomplex de Toekomst won Ajax met 2-0 van FC Almere. Eyong Enoh reikte de beker uit.

Aan het begin van de avond bleek Ajax van de 24 deelnemers de sterkste deelnemer op het eigen HETT-toernooi. Het team, bestaande uit stagespelers van Ajax, hield trots de beker omhoog. Het was een mooie bekroning op de middag waarin de eerstejaars F-pupillen een aantal wedstrijden in het shirt van Ajax speelden.

Het HETT-toernooi bij Ajax is ieder jaar een samenzijn van veel jonge voetballers uit de regio. Volgens traditioneel recept, al wordt de naam HETT dit jaar voor het eerst gebruikt. De extra T achter HET staat voor Topklasse, de competitie die dit seizoen voor het eerst actief is. De eerste drie letters staan voor Hoofdklasse, Eerste klasse en Tweede klasse. Kortom; alle klassen waarin teams uitkomen die met Ajax een samenwerkingsovereenkomst hebben. Daarnaast zijn er ook teams uitgenodigd waarmee Ajax op een andere wijze een samenwerkingsverband heeft of waarvan een jeugdspeler onlangs in de jeugdopleiding van Ajax is opgenomen. Zo waren alle clubs van de stagespelers van Ajax vertegenwoordigd.

Alle 24 teams op de groepsfoto. Alle 24 teams op de groepsfoto.

Ajax bereikte de finale dankzij een nipte 3-2 zege op de leeftijdsgenoten van Quick Boys. Almere was in de andere halve eindstrijd duidelijk te sterk voor Victoria. In de finale rekende Ajax uiteindelijk af met Almere: 2-0. Net als Mido, die vorige week de beker uitreikte, kon ook Eyong Enoh daardoor de beker aan zijn jongste clubgenoten uitreiken. Met plezier gaf de middenvelder uit Kameroen de cup aan de blije Ajacieden. Het zorgde voor een vrolijk einde van een - ondanks de slechte weersomstandigheden - goed verlopen toernooi.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

'Groot' en klein in duel. 'Groot' en klein in duel.
Een fanatieke Ajacied. Een fanatieke Ajacied.
Opperste concentratie bij alle F-pupillen. Opperste concentratie bij alle F-pupillen.
Jonge Ajacied met de bal aan de voet. Jonge Ajacied met de bal aan de voet.
Groot (onder wie Dennis Bergkamp) en klein waren aandachtig toeschouwer bij het HETT-toernooi. Groot (onder wie Dennis Bergkamp) en klein waren aandachtig toeschouwer bij het HETT-toernooi.
De keeper van Ajax. De keeper van Ajax.
Deze alternatieve reservebank zit ook prima. Deze alternatieve reservebank zit ook prima.
Het team van Ajax bestond uit stagespelers. Het team van Ajax bestond uit stagespelers.
Fragment uit de finale tussen Ajax en FC Almere. Fragment uit de finale tussen Ajax en FC Almere.
Vreugde na een doelpunt! Vreugde na een doelpunt!
De wedstrijden werden goed in de gaten gehouden. De wedstrijden werden goed in de gaten gehouden.
Verliezend finalist FC Almere. Verliezend finalist FC Almere.
En de winnaars samen met Eyong Enoh! En de winnaars samen met Eyong Enoh!