Menu
Ajax steunt acties tegen borstkanker

Ajax steunt acties tegen borstkanker

De Amsterdam ArenA is deze week roze verlicht. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor borstkanker. Ajax ondersteunt de strijd tegen borstkanker.

De Amsterdam ArenA is het vijfde gebouw in Nederland die op deze wijze aandacht vraag voor het probleem waarmee veel vrouwen te maken krijgen. Op initiatief van Estée Lauder blijft het stadion tot 7 oktober roze verlicht. Ook tijdens de UEFA Cupwedstrijd tegen Dinamo Zagreb vraagt Ajax dus aandacht voor dit probleem. Wereldwijd zijn in meer dan veertig landen honderden beroemde bruggen, gebouwen en monumenten op dezelfde wijze verlicht. In Amsterdam werd bijvoorbeeld de Dam al eens roze verlicht. Ook de gebouwen aan het IJ kregen tijdelijk, na zonsondergang, een nieuwe kleur. De verlichting is onderdeel van het Global Landmarks Illumination Initiative waarbij over de hele wereld door de Estée Lauder Companies belangrijke landmarks in 'pink' licht worden geplaatst.

Net als in de voorgaande jaren zal ook de Pink Ribbon weer worden ingezet om de strijd tegen borstkanker nog meer kracht bij te zetten. Wereldwijd is het roze lintje een symbool geworden voor betrokkenheid bij en het bewustzijn van borstkanker. Klik hier voor meer informatie over Pink Ribbon.

Met alle acties wordt aandacht gevraagd voor het belang van vroege opsporing van borstkanker. Ook wordt verwezen naar de zoektocht naar manieren om borstkanker te voorkomen en te genezen. Vroege opsporing kan levens redden.