Menu
Ajax steunt Amsterdams Verdrag

Ajax steunt Amsterdams Verdrag

Ajax heeft dinsdagavond het bestaande Amsterdamse Voetbalverdrag mede ondertekend. Voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd Ajax - Auxerre hebben Ajax’ algemeen directeur Rik van den Boog, voorzitter van de KNVB district West I Jaap Verkroost en wethouder Sport Eric van der Burg namens de gemeente Amsterdam hun handtekening onder het verdrag gezet.

De ondertekening symboliseert de start van een intensieve samenwerking tussen deze drie partijen. Het Amsterdamse Voetbalverdrag houdt zich onder andere bezig met sportiviteit en respect op de Amsterdamse voetbalvelden.

Ajax kent al vele maatschappelijke activiteiten op het gebied van sport, gezondheid, integratie en educatie. Deze worden nu betrokken bij de activiteiten van de voetbalbond en de gemeente. De voorbeeldfunctie van Ajax met zijn spelers en organisatie kan zo worden ingezet bij vele activiteiten.

Verkroost (KNVB), Van den Boog (Ajax) en Van der Burg (gemeente) ondertekenen het Voetbalverdrag. Verkroost (KNVB), Van den Boog (Ajax) en Van der Burg (gemeente) ondertekenen het Voetbalverdrag.

Ajacied Gregory van der Wiel is ambassadeur van Topscore Amsterdam, een gemeentelijk sportstimuleringsproject. Jaarlijks doen hier duizenden meisjes en jongens uit het voortgezet onderwijs aan mee. Daarnaast is er de Amsterdamse Fair Play Prijs voor het bevorderen van Sportiviteit & Respect bij jeugdvoetbal. Met de inbreng van Ajax zal deze prijs nog meer aandacht krijgen en wordt er nog krachtiger stelling genomen tegen excessen als racisme en discriminatie op de Amsterdamse voetbalvelden.

Onder meer in het kader van het Ajax Scholenproject en met medewerking van Ajax-trainers
en spelers worden op de twaalf Ajax Cruyff Courts voetbalclinics en toernooien georganiseerd. De KNVB blijft, met de steun van de gemeente Amsterdam en Ajax, de Amsterdamse voetbalverenigingen organisatorisch versterken.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst