Menu
‘Ajax stond voor een voldongen feit’

‘Ajax stond voor een voldongen feit’

Technisch directeur Martin van Geel gaf maandagmiddag een toelichting op de beslissing om Henk ten Cate te laten vertrekken naar Chelsea. ,,Ajax had weinig keus.”

Van Geel meldde dat Ten Cate bij Ajax om een vertrek naar Chelsea had gevraagd. ,,Als een trainer, het uithangbord van de club, dat vraagt, dan sta je als club eigenlijk voor een voldongen feit”, aldus de technisch directeur. ,,Zijn vertrek komt op een vervelend moment, maar het leek ons geen goed idee hem te dwingen zijn contract uit te dienen. De kans bestaat dat dan de scherpte afneemt: het afbreukrisico leek ons te groot."

Van Geel gaf zijn persconferentie voor een goed gevulde perszaal. Van Geel gaf zijn persconferentie voor een goed gevulde perszaal.

Wie Ten Cate gaat opvolgen is nog niet bekend. ,,We gaan dat voor de korte termijn intern snel oplossen”, aldus Van Geel. ,,Bij Ajax lopen er genoeg geschikte mensen rond. Voor de lange termijn gaan we op zoek naar de best mogelijke trainer voor Ajax.” Overigens is de overgang van Ten Cate naar Chelsea nog niet helemaal rond. De trainer moet zelf nog een akkoord bereiken met de Engelse club.

Bekijk de persconferentie van Martin van Geel vanavond ook op Ajax TV.