Menu
Ajax StreetWise in zonnig Amersfoort

Ajax StreetWise in zonnig Amersfoort

Onder een stralende voorjaarszon streek Ajax StreetWise woensdag neer in Amersfoort voor een uitgebreide voetbalclinic. Jong Ajax-spelers Emran Barajzai, Riechedly Bazoer, Nick de Bondt en Abdel Malek El Hasnaoui waren van de partij om de plaatselijke jeugd van wat handige 'tips and tricks' te voorzien.

De kinderen uit groep 7 en 8 van de Amersfoortse basisscholen deden veel nieuwe voetbalervaring op, maar probeerden zich ook meteen in de kijker te spelen voor de StreetWise-finale. Tijdens de clinics worden kinderen gescout om een stadsteam te vormen. Woensdag 23 april is er een Ajax StreetWise-finale in Amsterdam-Noord waarbij alle stadsteams (de eerdere clinics waren in Naarden en Hilversum) het tegen elkaar opnemen. Uiteindelijk wordt er één jeugdige deelnemer gescout die een maand lang stage mag lopen bij de jeugdopleiding van Ajax.

Wie dat is, wordt volgende week pas bekend. Op deze zonnige woensdagmiddag stond het plezier voorop en werd er vooral genoten van voetballen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Ralph de Haan

Na Zaandam en Hilversum was nu Amersfoort aan de beurt. Na Zaandam en Hilversum was nu Amersfoort aan de beurt.
Op 23 april wordt de grote StreetWise-finale gespeeld. Op 23 april wordt de grote StreetWise-finale gespeeld.
Het was heerlijk weer in Amersfoort, toch leek niet iedereen daar op gekleed. Het was heerlijk weer in Amersfoort, toch leek niet iedereen daar op gekleed.
Heerlijk ballen in het zonnetje. Heerlijk ballen in het zonnetje.
Vier spelers van Jong Ajax woonden de clinic bij. Vier spelers van Jong Ajax woonden de clinic bij.