Menu
Ajax StreetWise maakt zich op voor finale

Ajax StreetWise maakt zich op voor finale

De zevende en laatste Ajax StreetWise Clinic had woensdag plaats in het stadsdeel Oost. Ruim 350 kinderen deden mee op het Sumatraplantsoen en probeerden zich in de kijker van de Ajax-scouts te spelen. De regen en harde wind deerden de deelnemertjes niet. Fanatiek deden ze mee op de 'Sulejmani' en 'Vermeer'- oefeningen. Die belevingsgraad ging nog meer omhoog toen Kenneth Vermeer zelf, samen met Ricardo van Rhijn, de spelertjes kwam aanmoedigen.

Tijdens de finale, waarvoor 24 kinderen zijn gescout, is het uiteindelijke stadsdeelteam Oost gescout. De acht beste spelertjes op het gebied van voetbaltalent, respect voor elkaar maar ook goed luisteren naar de trainer, werden gekozen om samen het stadsdeelteam Oost te vormen.

Zij gaan tijdens de grote Ajax StreetWise-finale op 9 mei de strijd aan met de andere stadsdeelteams. Stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik maakte de samenstelling van het stadsdeelteam bekend en rijkte de Ajaxprijzen uit. Elatik was vol lof over de voetbaljongens en meisjes!

Heini Otto spreekt de deelnemers toe. Heini Otto spreekt de deelnemers toe.

Alle teams gaan zich nu richten op 9 mei. Die dag vindt de grote finale plaats bij De Stopera in Amsterdam Centrum. Hierbij is de gehele Ajax-selectie aanwezig om alle deelnemertjes te begeleiden en te coachen.

Niet gescout voor een stadsdeelteam? Let dan helemaal goed op, want wie weet win jij die laatste wildcard!

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON. De Ajax Foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen als sociale integratie, educatie, sport en gezondheid. Met Ajax StreetWise wordt hier invulling aan gegeven door kinderen samen te laten leren en voetballen. Volg alle activiteiten van Ajax StreetWise ook via Facebook en Hyves.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Ajax StreetWise op hyves

Ajax StreetWise op Facebook

Kenneth Vermeer en Ricardo van Rhijn poseren met de groep. Kenneth Vermeer en Ricardo van Rhijn poseren met de groep.