Menu
Ajax StreetWise van start

Ajax StreetWise van start

Voor het derde jaar op rij organiseert de Ajax Foundation het scholenproject Ajax StreetWise. Na twee eerdere projecten in de verschillende stadsdelen van Amsterdam zijn dit jaar enkele basisscholen in Haarlem, Hoofddorp en Almere aan de beurt. Ajax StreetWise is dinsdag van start gegaan op basisschool De Wadden in Haarlem.

Het succesvolle project van de Ajax Foundation, mogelijk gemaakt door hoofdsponsor AEGON, heeft als doel basisschoolkinderen in Amsterdam op een maatschappelijk verantwoorde wijze met Ajax en voetbal in aanraking te laten komen. Het motto is ‘Samen leren, samen voetballen’.

Ajax StreetWise bestaat uit drie onderdelen. Het Ajax StreetWise Scholenproject, waarbij er op een aantal basisscholen in Haarlem, Hoofddorp en Almere één week lang Ajax-les wordt gegeven. Clinics, waarbij kinderen uit groep 7 en 8 gescout kunnen worden voor een stadsteam. Tot slot is er de Ajax StreetWise finale, waarbij de gevormde stadsteams het tegen elkaar opnemen. Uiteindelijk wordt er een speler gescout die een maand lang stage mag lopen in de jeugdopleiding van Ajax.

Tijdens de wekelijkse afsluiting op de scholen zijn er altijd enkele selectiespelers van Ajax aanwezig. Tijdens de finale op woensdag 15 mei zal de voltallige selectie de kinderen komen aanmoedigen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Meer informatie over het Ajax StreetWise