Menu
Ajax strekt de benen in Salzburg

Ajax strekt de benen in Salzburg

De Ajacieden strekten donderdag de benen langs en over de Salzach, de rivier die het historische centrum van Salzburg in twee stukken verdeelt. Vanuit het spelershotel wandelden de Amsterdammers grotendeels langs de Salzach. Na een rustige middag en een wedstrijdbespreking wacht om 19:00 uur de returnwedstrijd tegen FC Salzburg in de Red Bull Arena.

De Ajacieden staken op twee punten de Salzach over. Een van de bruggen die de Ajacieden namen, is een onvervalste toeristische trekpleister. Het is een brug die vol hangt met hangsloten. Volgens traditie kan de liefde worden bezegeld met het ophangen van een slotje aan de brug. Een andere traditie gaat iets breder en rept over herinneringen die middels een hangslotje voor altijd worden veiliggesteld. In beide gevallen is het slotstuk van de traditie vrijwel identiek: wie het hangslot afsluit en het sleuteltje vervolgens in de Salzach werpt, blijft voor altijd verliefd óf rondlopen met een onvergetelijke herinnering. Ajax zal de herinnering aan het resultaat uit de heenwedstrijd tegen Salzburg snel willen vergeten. Wie weet is de uitslag uit de returnwedstrijd voor de Amsterdammers wel 'hangslotwaardig'.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden verlieten rond 11:00 uur het hotel voor de wandeling. De Ajacieden verlieten rond 11:00 uur het hotel voor de wandeling.
Lerin Duarte en Lesly de Sa begonnen de wandeling met een glimlach. Lerin Duarte en Lesly de Sa begonnen de wandeling met een glimlach.
Selectiespelers en stafleden wandelen langs de boorden van de Salzach. Selectiespelers en stafleden wandelen langs de boorden van de Salzach.
Een van de twee bruggen over de rivier die Salzburg splijt. Een van de twee bruggen over de rivier die Salzburg splijt.
De Amsterdammers op de beroemde slotjesbrug van Salzburg. De Amsterdammers op de beroemde slotjesbrug van Salzburg.