Menu
Ajax stroopt de mouwen weer op

Ajax stroopt de mouwen weer op

Na twee dagen rust heeft Ajax de training hervat. Met de Bekerfinale tegen AZ in het vooruitzicht, liet Henk ten Cate zijn spelers zich bijna twee uur in het zweet werken.

Nicolae Mitea sloot de training af met een uitstekende afrondsessie. Nicolae Mitea sloot de training af met een uitstekende afrondsessie.

Ten Cate gaf zijn spelers dinsdag en woensdag vrijaf om even tot rust te komen na de zenuwslopende seizoensontknoping van afgelopen weekeinde. Zijn twee dagen voldoende om het net mislopen van de landstitel te verwerken? Misschien wel, misschien niet. De Ajacieden maakten tijdens de eerste grote training deze week in ieder geval geen aangeslagen indruk meer. Er werd weer hier en daar gelachen en, belangrijker nog, de mouwen werden behoorlijk hoog opgestroopt.

Jaap Stam ging donderdag de hele groepstraining voluit. Jaap Stam ging donderdag de hele groepstraining voluit.

Met Jaap Stam en Hedwiges Maduro weer in de gelederen ging de selectie er bijna twee uur lang stevig tegenaan. Er werd gewerkt aan de conditie, snelheid en balbehandeling. Na een grote partij zonder keepers en een grote partij met keepers werd de oefensessie door bijna iedereen afgesloten met krachtoefeningen op de grond.

Bijna iedereen, want een aantal spelers mocht zich concentreren op de afwerking op het doel. Klaas Jan Huntelaar en Kenneth Perez rondden af op Maarten Stekelenburg. Aan de stadionkant van het trainingsveld nam Nicolae Mitea Dennis Gentenaar onder vuur. De Roemeen was in topvorm en trakteerde het publiek op het ene na het andere doelpunt in de kruising.

De keepers van Ajax werden stevig onder handen genomen door Fred Grim. De keepers van Ajax werden stevig onder handen genomen door Fred Grim.