Menu
Ajax Supporters Raad: Quincy Brandsma

Ajax Supporters Raad: Quincy Brandsma

De Ajax Supporters Raad bestaat uit verschillende seizoenkaarthouders, verdeeld over alle tribunedelen van de Amsterdam ArenA. Op Ajax.nl stellen de leden van de ASR zich voor aan hun medesupporters. Deze keer is het de beurt aan Quincy Brandsma van de 2e ring Noord.

Toen er onlangs bij Ajax – Vitesse een test met het ontruimingssignaal werd gehouden, was er op de tweede ring Noord weinig van te horen. Als lid van de ASR stuurde Quincy Brandsma (28) bij thuiskomst gelijk een mail om het euvel te melden. ,,Vervolgens kreeg ik vrijwel direct een reactie van Ajax terug. Dat geeft je het gevoel dat er goed naar de supporters - en wij als leden van de supportersraad - wordt geluisterd.”

Al jaren zit Brandsma met een vaste groep Ajacieden op Noord. De seizoenkaarthouder voelt zich betrokken bij de club én bij zijn medesupporters. ,,Zo had ik wat opmerkingen over de catering en de sfeer tijdens wedstrijden aan de noordzijde van het stadion. Dat heb ik bij Ajax aangegeven en voor ik wist was ik lid van de ASR. Dat het zo zou lopen, had ik niet verwacht.”

De komst van de Amsterdam ArenA kenmerkt een belangrijk punt voor Brandsma in het volgen van zijn club. ,,Voor die tijd bezocht ik nooit wedstrijden. De ‘gouden periode’ uit De Meer en het Olympisch Stadion heb ik vooral vanaf de televisie meegemaakt. Helaas heb ik nooit een wedstrijd in De Meer meegemaakt. Dan kwam ook omdat ik gewoon nog erg jong was in die tijd. Daarnaast werd het na de komst van de ArenA gemakkelijker om aan kaarten te komen.”

Zijn mooiste Ajax-moment is opmerkelijk genoeg geen voetbalmoment. ,,De toetreding tot de ASR zie ik als het mooiste moment”, vertelt de seizoenkaarthouder uit vak 413. ,,Vanaf dat moment ben ik voor mijn gevoel echt dichter bij de club komen te staan. Je merkt dat er naar ons wordt geluisterd en bovendien kun je ook echt meedenken over zaken als sfeer in het stadion en andere dingen die er onder de supporters leven. Het is mooi om daar een actieve rol in te spelen.”

Zijn betrokkenheid bij Ajax brengt Brandsma sinds zijn lidmaatschap van de ASR ook wel eens buiten de ArenA. ,,In aanloop naar de Olympische Spelen zijn we op uitnodiging van Ajax-hoofdsponsor AEGON met de ASR-leden bij het schaatsen in Heerenveen geweest. Ook de uitnodiging voor het 110-jarig jubileum van Ajax kwam voor mij als een mooie verrassing. Zulke dingen kan ik erg waarderen.”

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl