Menu
Ajax Supporters Raad: Ric van der Zwet

Ajax Supporters Raad: Ric van der Zwet

De Ajax Supporters Raad bestaat uit verschillende seizoenkaarthouders, verdeeld over alle tribunedelen van de Amsterdam ArenA. Op Ajax.nl stellen de leden van de ASR zich voor aan hun medesupporters. Deze keer is het de beurt aan Ric van der Zwet, vertegenwoordiger van de eerste ring oost.

Ric van der Zwet Ric van der Zwet

De 42-jarige Ric van der Zwet is ondertussen 17 jaar in het bezit van een seizoenskaart. ,,Ik ben begonnen in De Meer. Ik vind het eeuwig zonde dat het stadion is afgebroken, ze hadden daar het Ajax-museum van moeten maken."

Nu zit Van der Zwet in vak 118 van de ArenA. ,,Ik ben niet alleen te vinden in de ArenA, maar ook een vaste bezoeker van de Toekomst voor de thuiswedstrijden van de Ajax A1 en Jong Ajax. Tevens bezoek ik uitwedstrijden en kom dan per seizoen op 50 wedstrijden."

,,De schaal is binnen en de derde ster is verdiend. We kunnen nu niet rustig achterover leunen. Ajax als geheel zal beter moeten gaan presteren. Dit bereik je niet alleen met goede spelers, maar ook de Ajax-achterban, waarvan de Ajax-supporters ook deel uit maken, moeten hun aandeel hierin leveren. Het is makkelijk om altijd maar te roepen dat het niet goed gaat, ideeën zijn er zat op de tribune om Ajax beter te maken."

Van der Zwet doet een oproep aan zijn 'ringgenoten'. ,,Houd de ideeën niet voor jezelf, maar kom ermee voor de dag. Ikzelf ben altijd minstens een uur voor de wedstrijd in de ArenA. Kom naar mij toe, of mail via de Ajax website. Dan kom ik naar je toe om over jouw ideeën te praten en kan deze dan inbrengen binnen de ASR. Zelf zou ik zien dat de ArenA meer een Ajax uitstraling gaat krijgen. Als grootste gebruiker moet dit toch lukken?!"


De ASR bestaat uit de volgende leden:
Dennis Bliek uit vak 016 vertegenwoordigt het invalidenplatform
Ron Jansen uit vak 116 vertegenwoordigt de 1e ring Noord
Quincy Brandsma uit vak 413 vertegenwoordigt de 2e ring Noord
Ric van der Zwet uit vak 118, vertegenwoort 1e rign Oost
René Beek uit vak 128 vertegenwoordigt de 1e ring Zuid
Mike Tenniglo uit vak 429 vertegenwoordigt de 2e ring Zuid
Jaap Waaijenberg vertegenwoordigt de 1e ring West
John van Reenen uit vak 401 vertegenwoordigt de 2e ring West

vertegenwoordiger 2e ring Oost vacant!