Menu
Ajax Talenten Programma van start

Ajax Talenten Programma van start

Ajax heeft de afgelopen periode in samenwerking met ABN AMRO vijf Talentendagen op locatie georganiseerd. Ruim 1.200 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 8 jaar tijdens deze dagen in actie. Buiten de sportstimulering voor de aanwezige jeugd, bleken liefst 34 voetballers zo getalenteerd te zijn dat ze een plaats hebben bemachtigd in de najaarsronde van het Ajax Talenten Programma (ATP).

Het Ajax Talenten Programma bestaat uit een najaars- en een voorjaarsronde. De gescoute jonge voetballers doen aan zes trainingen mee op sportcomplex de Toekomst. Tijdens deze trainingen kunnen ze een plek in de jeugdopleiding verdienen. Het ATP staat jaarlijks garant voor ruim 90 procent van de instroom in de onderbouw van de jeugdopleiding.  

Belangrijke pijler
De Talentendagen zijn een belangrijke pijler van ABN AMRO in het Ajax-programma waarbij investeren in talenten centraal staat. Het sluit naadloos aan bij de focus van Ajax op het ontwikkelen en laten doorstromen van de eigen talenten vanuit de jeugdopleiding. Afgelopen seizoen zijn maar liefst zes talenten via de Talentendagen ingestroomd in de jeugdopleiding.

Meisjes
Ook voor de meisjes waren er talentendagen op locatie met onder anderen Ajax-speelster Daphne Koster als scout. De zestien meest talentvolle meisjes zijn afgelopen woensdag gestart met de eerste van zes trainingen op de Toekomst.

Succeswens
ABN AMRO wenst de deelnemers Thijs, Lahcen, Olivier, Damian, Wax, Shae, Jehnoah, Mohamed, Daan, Victor, Luc, Davinho, Mahdi, Nick, Guus, Naoufel, Pelle, Steyn, Mohamed, Pascal, Devon, Tyrese, Yari, Rafael, Jayley, Kai, Bjorn, Ese, Kentu, Diego, Kenzo, Sven, Jack en Nikolas. En de meiden Nikita, Babette, Yalou, Angel, Vanilla, Sophie, Floortje, Juliette, Kyra, Milou, Gilysha, Yada, Fee, Emily, Esra en Juna veel succes en plezier bij Ajax.

Tekst en foto: Ajax.nl