Menu
Ajax Talentendagen op locatie

Ajax Talentendagen op locatie

Ajax organiseert in de maanden september en oktober in samenwerking met ABN AMRO (partner van de Toekomst) de Ajax Talentendagen op locatie. Een evenement waarmee Ajax in meerdere regio’s op zoek gaat naar voetbaltalentjes.

Wim Jonk (Hoofd Jeugdopleiding Ajax): ,,Ieder jaar stromen meerdere kinderen via de Ajax Talentendagen op de Toekomst door naar onze jeugdopleiding. Vanaf dit seizoen brengen wij dit evenement voor de allerjongste voetballertjes naar verschillende regio’s. Onze scouts zijn erbij om de beste talenten te selecteren voor het Ajax Talentenprogramma. Tijdens dit programma krijgen de deelnemende talenten de kans om zich te bewijzen en door te stromen naar onze jeugdopleiding.”

Op woensdagmiddag 16 september vindt de eerste Ajax Talentendag plaats in de regio Utrecht en ’t Gooi, bij voetbalclub BFC in Bussum. In de weken daarna worden in de regio’s Noord-Holland (Wormerveer), Bollenstreek (Lisse), Flevoland (Almere) en Amsterdam (Buitenveldert), de volgende edities georganiseerd.

Voor de meisjes verzorgen de Ajax Vrouwen een voetbalclinic. De meest talentvolle meisjes worden na deelname uitgenodigd voor een clinic van zes trainingen op Sportcomplex de Toekomst. Tijdens deze trainingen helpen de Ajax Vrouwen de meisjes om nog beter te worden.

Alleen voetbaltalentjes uit 2007, 2008 of 2009 en uit de regio waarin een Ajax Talentendag wordt georganiseerd, kunnen deelnemen. Voetballertjes met een ander geboortejaar zijn ook van harte welkom. Voor hen zijn er genoeg andere voetbalactiviteiten.

Op www.ajax.nl/talentendagen kunnen kinderen zich vanaf nu inschrijven en meer te weten komen over de Talentendag bij hun in de buurt.

Tekst en foto: Ajax.nl

Schrijf je hier in voor de Talentendagen