Menu
Ajax te gast bij eeuwfeest Internazionale

Ajax te gast bij eeuwfeest Internazionale

Ajax was dit weekeinde te gast bij het eeuwfeest van Internazionale. Voorzitter John Jaakke overhandigde een zilveren schaal aan Inter-preses Massimo Moratti, terwijl Aron Winter en Ajax E1 hun sportieve kunsten vertoonden.

Ajax E1 speelde een uitstekende wedstrijd tegen Internazionale.

Voor Internazionale was het een feestelijk weekeinde. Het honderdjarig bestaan van de club werd uitgebreid gevierd. De jeugdelftallen van Inter speelden zaterdag vriendschappelijke wedstrijden tegen leeftijdsgenoten van bekende Europese clubs. Ajax E1 was ook van de partij. Het team van Michel Kreek, die zelf ook in Italië heeft gespeeld, maakte indruk. De jonge Amsterdammers versloegen het jarige Inter in een attractief duel met 1-3.

Voor de wedstrijd werden er natuurlijk handen geschud tussen de spelers van de twee bevriende clubs. Voor de wedstrijd werden er natuurlijk handen geschud tussen de spelers van de twee bevriende clubs.

Het huidige eerste elftal van Inter zorgde ervoor dat tijdens het eeuwfeest ook nog een écht sportief succes werd geboekt. De regerend landskampioen versloeg zaterdagavond Reggina met 2-0. Oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic maakte het eerste doelpunt.

Ook werd er nog een jubileumwedstrijd gespeeld met allemaal oud-spelers van Inter. Aron Winter was één van de coryfeeën die meededen aan dit duel. De trainer van Jong Ajax speelde van 1996 tot medio 1999 voor de Milanezen.

En natuurlijk ook nog even met z'n allen op de foto. En natuurlijk ook nog even met z'n allen op de foto.
John Jaakke overhandigde namens Ajax een antieke zilveren schaal aan zijn collega-voorzitter Massimo Moratti. De tekst op de schaal luidde: 'On the occasion of your centennial, hundred years of friendship'. John Jaakke overhandigde namens Ajax een antieke zilveren schaal aan zijn collega-voorzitter Massimo Moratti. De tekst op de schaal luidde: 'On the occasion of your centennial, hundred years of friendship'.