Menu
Ajax te gast op feest DVS ‘33

Ajax te gast op feest DVS ‘33

Ajax speelt woensdag met een uitgedunde selectie een vriendschappelijke wedstrijd tegen DVS ‘33, dat dit jaar een jubileum viert. DVS ontstond 75 jaar geleden uit een fusie tussen de Ermelose clubs EFC en… Ajax.

Ajax en eersteklasser DVS ’33 zijn geen onbekenden voor elkaar. De profclub en de amateurclub troffen elkaar voor het laatst vijf jaar geleden toen DVS ’33 70 jaar bestond. Onder leiding van Ronald Koeman won Ajax het in tropsiche hitte gespeelde oefenduel met 0-6. Julien Escudé debuteerde die dag als speler van Ajax 1. De Fransman, overgekomen van Rennes, zag zijn nieuwe ploeg na ongeveer een kwartier op voorsprong komen via Wesley Sonck. Wamberto (2x), Nourdin Boukhari, Jari Litmanen en Wesley Sneijder tekenden voor de andere treffers. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen als Rafael van der Vaart vlak voor rust geen penalty had gemist.

De wedstrijd van toen werd gespeeld als voorbereiding op het seizoen 2003-2004. Het duel van woensdag staat in het teken van de afsluiting van het seizoen 2007-2008. Adrie Koster, die in Ermelo voor het laatst fungeert als hoofdtrainer, zal tegen eersteklasser DVS ’33 aantreden met een mix van spelers van Ajax 1 en van Jong Ajax. De voornaamste redenen hiervoor is dat veel spelers zijn opgeroepen voor interlandvoetbal en dat een aantal spelers niet fit is (Emanuelson, Delorge, Vermaelen, Van der Wiel, Gentenaar). Gabri ontbreekt vanwege een schorsing. Hij liep tijdens het Amsterdam Tournament een rode kaart op en werd daardoor drie vriendschappelijke geschorst. Twee daarvan zat hij al uit tijdens het trainingskamp in Dubai afgelopen winter. George Ogararu is er niet bij door privé-omstandigheden. De vertrekkende spelers Ismael Urzaiz, Edgar Davids en Erik Heijblok zijn ook niet van de partij in Ermelo.

Het duel met DVS ’33 is niet alleen de laatste wedstrijd voor Adrie Koster. Ook zijn assistenten Alfons Groenendijk en Hennie Spijkerman maken komend seizoen geen deel meer uit van de technische staf van het eerste elftal. Daarnaast is het woensdag de laatste keer dat ABN AMRO als shirtsponsor dient van het eerste elftal. Kortom: het wordt ongeacht de uitslag een wedstrijd met een historisch tintje.

Geselecteerde spelers Ajax 1:

Luque
Leonardo
Lindgren
Donald
Sarpong
Van der Heijden

Geselecteerde spelers Jong Ajax:

Martina
Goossens
Alderweireld
Yildirim
Sterk
Tayeb
Will
Slijngard
Wormgoor
Van Duin
Verhoeff