Menu
Ajax tegen winnaar Noordwijk - EHC

Ajax tegen winnaar Noordwijk - EHC

De eerste opponent in het KNVB Bekertoernooi 2011-2012 is de winnaar van het eersterondeduel Noordwijk - EHC/Heuts. Omdat de Ajacieden vrijgesteld zijn voor de openingsronde begint de 18-voudig bekerwinnaar het bekertoernooi op 20, 21 of 22 september.

De wedstrijden in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB Beker worden gespeeld op woensdag 24 augustus. In de openingsronde bepalen louter topamateurploegen wie het in de tweede ronde mag opnemen tegen dan instromende profclubs.

Ajax veroverde de laatste beker in het seizoen 2009 - 2010. Feyenoord werd in een tweeluik verslagen. Afgelopen seizoen waren de Ajacieden dicht bij een negentiende bekertriomf. In de Rotterdamse Kuip bleek FC Twente te sterk. Een week later hadden de Ajacieden alsnog reden tot gejuich. Dezelfde Tukkers werden in de kampioenswedstrijd in de Amsterdam ArenA wél verslagen. Ajax veroverde daarmee de dertigste landstitel in de clubhistorie. Ook in het bekertoernooi dragen de Ajacieden met trots de drie sterren op het shirt.

Zodra een speeldag en aanvangstijdstip bekend zijn worden deze gecommuniceerd op de website. Houd Ajax.nl dus in de gaten voor meer informatie.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst