Menu
Ajax tekent convenant ‘Samen werken’

Ajax tekent convenant ‘Samen werken’

Voorafgaand aan Ajax – FC Groningen was Ajax een van de ondertekenaars van het convenant ‘Samen werken aan Sportiviteit & Respect’. In de Koninklijke Loge van de uitverkochte Amsterdam ArenA voorzagen ook vertegenwoordigers van de gemeente Amsterdam en het KNVB district West 1 de overeenkomst van een handtekening.

Zo’n vijftig amateurclubs hebben zich verbonden aan Samen werken aan Sportiviteit & Respect. De deelnemers aan het convenant onderkennen dat ‘de voetbalsport een belangrijke maatschappelijke rol speelt binnen de totale sport in Amsterdam.’ De KNVB en de gemeente Amsterdam bekrachtigen met hun handtekening onder het convenant ook de samenwerking, in dit jaar, aan de uitvoering van het programma van het ministerie van VWS onder de titel ‘Op weg naar een veilig sportklimaat’.

Ajax-directeur Jeroen Slop zet namens zijn club een handtekening op het levensgrote convenant dat door alle deelnemende clubs en partijen wordt ondertekend. Ajax-directeur Jeroen Slop zet namens zijn club een handtekening op het levensgrote convenant dat door alle deelnemende clubs en partijen wordt ondertekend.

De Ajax Foundation onderhoudt nu al structureel overleg met de gemeente Amsterdam en KNVB district West 1. Sportiviteit en respect zijn kernwaardes in het convenant. Met sportiviteit en respect binnen de lijnen wordt mogelijk hetzelfde afgedwongen buiten het veld. Het convenant loopt van 22 november 2011 tot en met 31 december 2015.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Jeroen Slop, Marc Nipius (KNVB West 1) en Eric van der Burg (wethouder gemeente Amsterdam) tonen ook een handzamere uitvoering van het convenant Samen werken aan Sportiviteit & Respect. Jeroen Slop, Marc Nipius (KNVB West 1) en Eric van der Burg (wethouder gemeente Amsterdam) tonen ook een handzamere uitvoering van het convenant Samen werken aan Sportiviteit & Respect.