Menu

Ajax tekent intentieverklaringen met grote partners

Ajax heeft een intentieverklaring getekend met KPN Telecommerce als strategische partner voor zijn website www.ajax.nl. De overeenkomst is voor de duur van vier jaar aangegaan. Beide partijen zijn binnen hun samenwerking nog in gesprek met een derde strategische partner. Ook met Wehkamp en Advanced Travel Partners heeft Ajax voor specifieke gebieden van de website overeenstemming bereikt.

Algemeen directeur Arie van Eijden van Ajax: "Wij zijn zeer verheugd met zo'n sterke partner als KPN. In de ontwikkeling van onze website is dit een cruciale stap. Ik mag gerust zeggen dat Ajax en KPN bedrijven als Wehkamp en ATP met trots omarmen."

Voor KPN betekent de samenwerking met Ajax een nog nadrukkelijker positionering in de voetbalsport. Eerder ging KPN Telecom ook al verbintenissen aan met landskampioen PSV en Feyenoord. Binnen dit samenwerkingsverband zal KPN zich met name richten op de exploitatie van de mediarechten van Ajax op www.ajax.nl.

Bij de lancering van de nieuwe opzet van www.ajax.nl zal er ruimte zijn deelexploitaties aan de Ajax-website te koppelen. Ajax heeft daarin als eerste overeenstemming bereikt met Wehkamp en ATP.

Wehkamp gaat onder de vlag van www.ajax.nl online en met een catalogus Ajax merchandise aanbieden, als 'Official Merchandise Company'.

Advanced Travel Partners zal binnen www.ajax.nl haar diensten aanbieden en gaat opereren onder de naam 'Ajax Travel'.