Menu
Ajax tekent samenwerkingsovereenkomst met Sagan Tosu  

Ajax tekent samenwerkingsovereenkomst met Sagan Tosu  

Ajax en de Japanse topclub Sagan Tosu hebben donderdag een samenwerkingsovereenkomst voor 3 jaar getekend. De Japanse club wil met behulp van Ajax de jeugdopleiding naar een hoger plan tillen.

Opleiden en commerciële activiteiten 
De Ajax Coaching Academy (ACA) gaat Sagan Tosu ondersteunen op het gebied van organisatie en het opleiden van coaches en spelers. Daarnaast wordt er van beide kanten gekeken hoe commerciële activiteiten kunnen worden ontwikkeld. Eerder kondigde Ajax de samenwerking met de Chinese club Guangzhou R&F FC aan

Online platform 
Ajax heeft zich via de speciaal voor dit soort samenwerkingen opgerichte ACA ten doel gesteld om de kennis van de jeugdopleiding mondiaal én exclusief te delen. De club streeft ernaar in meerdere werelddelen vergelijkbare samenwerkingen aan te gaan. Voor deze samenwerkingen heeft de ACA een online platform gelanceerd: ajaxcoachingacademy.com

Twee soorten programma’s 
De ACA heeft het afgelopen jaar 2 soorten programma’s ontwikkeld. In China is op 1 januari een Partnership Program gestart met Guangzhou R&F FC. Nu krijgt Ajax de mogelijkheid om het zogenaamde Consultancy Program in Japan op te zetten. Dit houdt in dat de ACA meerdere keren per jaar naar Japan afreist om ondersteuning te bieden aan de opleiding van Sagan Tosu. 

Van der Sar: 'Wij denken dat er veel groeipotentieel bij deze club aanwezig is'

Minoru Takehara, president van Sagan Tosu: ,,Wij zijn erg verheugd dat we een langlopende overeenkomst mogen afsluiten met de Ajax Coaching Academy, een zeer gerespecteerde partner op het gebied van coaching en opleiden. Sagan Tosu wil zich als club verder ontwikkelen door onder andere de jeugdopleiding te verbeteren. Door het aangaan van dit partnership zijn we in staat om de gerenommeerde filosofie en methodes van Ajax toe te passen en het niveau van onze spelers naar een hoger plan te tillen. Ons uiteindelijke doel is om deze samenwerking verder uit te bouwen en jeugdspelers door te laten stromen naar een Europese topclub als Ajax.” 

Opnieuw een mooie stap voor Ajax en de ACA
Algemeen directeur Edwin van der Sar: ,,Dit is een nieuwe en belangrijke stap voor Ajax in Azië. Wij wilden via onze ACA graag met een Japanse club gaan samenwerken en dat is gelukt. Sagan Tosu is in 1997 opgericht en daarmee de jongste club in de Japanse J. League. Ze eindigden vorig seizoen als 8e in de competitie die in Azië wordt gezien als de meest ontwikkelde. Wij denken dat er veel groeipotentieel bij deze club aanwezig is en wij krijgen het vertrouwen om hen verder te helpen met de ontwikkeling van de club, met name via de jeugdopleiding. Er zitten ook commerciële aspecten aan deze overeenkomst. Na de recente ondertekening in China is dit opnieuw een mooie stap voor Ajax en de ACA.” 

Edwin van der Sar en Minoru Takehara (president van Sagan Tosu).
Edwin van der Sar en Minoru Takehara (president van Sagan Tosu).
Takehara: 'Ons uiteindelijke doel is om jeugdspelers door te laten stromen naar een Europese topclub als Ajax.'
Takehara: 'Ons uiteindelijke doel is om jeugdspelers door te laten stromen naar een Europese topclub als Ajax.'

Lees ook: Samenwerking Ajax en Guangzhou R&F Football ClubAjax Coaching AcademyTekst en beeld: Ajax.nl