Menu
Ajax tekent samenwerkingsovereenkomst met Sydney FC

Ajax tekent samenwerkingsovereenkomst met Sydney FC

Ajax en Sydney FC hebben dinsdag een samenwerkingsovereenkomst voor 3 jaar getekend. De Australische topclub wil middels ondersteuning zijn eigen jeugdopleiding naar een hoger plan tillen.

Staf opleiden en scoutingactiviteiten
Ajax gaat ondersteuning geven op organisatorisch gebied, bij scoutingsactiviteiten, maar ook bij het opleiden van coaches. De hier speciaal voor opgerichte Ajax Coaching Academy (ACA) zal in verschillende Australische steden, clinics en seminars organiseren. Daarbij liggen voor de beste spelers en coaches stagemogelijkheden bij Sydney FC. Vanuit dit traject heeft Ajax de mogelijkheid spelers en coaches naar Amsterdam te halen.

Ajax streeft ernaar in meerdere werelddelen vergelijkbare samenwerkingen op te zetten

Consultancy Programma
De club streeft ernaar in meerdere werelddelen vergelijkbare samenwerkingen op te zetten. Sydney FC en Ajax gaan een Consultancy Programma met elkaar aan. Via de ACA zal Sydney FC jaarlijks meerdere malen consultancy ontvangen van Ajax om de organisatie en staf verder te ontwikkelen.

Online Platform
Na de eerder dit jaar gecommuniceerde samenwerkingen met Guangzhou R&F FC en Sagantosu, is dit het 3e programma dat Ajax aangaat. Voor deze samenwerkingen heeft Ajax onlangs een online platform gelanceerd: www.ajaxcoachingacademy.com.

Sydney FC nam dit weekend deel aan de ABN AMRO Future Cup. De Australische talenten werden 5e.
Sydney FC nam dit weekend deel aan de ABN AMRO Future Cup. De Australische talenten werden 5e.

Han Berger, technisch directeur van Sydney FC: ,,Deze samenwerkingsovereenkomst met de bekendste en succesvolste club van Nederland biedt Sydney FC de kans om zich op verschillende terreinen verder te ontwikkelen. De Sydney FC Youth Academy, algemeen erkend als de beste opleiding in Australië, zal door de samenwerking met Ajax een nog hoger niveau en rendement kunnen gaan behalen. Daarnaast zal door het opzetten van een gezamenlijk scoutingnetwerk in Australië een win-winsituatie ontstaan, waarvan beide clubs de toekomstige vruchten zullen gaan plukken.''

Edwin van de Sar, CEO Ajax: ,,Het tekent de kracht van Ajax dat we wederom een samenwerkingsovereenkomst met een club hebben bewerkstelligd. Ons streven is om wereldwijd goede partners te vinden. Sydney FC is een topclub in Australië, met hen denken wij een uitstekende partner te hebben gevonden. Ook ditmaal biedt het partnership zeer interessante aspecten die voetbalinhoudelijk zijn en ons mogelijkheden geven om de naam van Ajax verder te verstevigen als hét voetbal-opleidingsinstituut van de wereld.''

Lees ook: Ajax en Guangzhou R&F Football Club tekenen samenwerkingsovereenkomst
Bekijk ook: Highlights Ajax O17 - Sydney FC O17 op de 1e dag van de ABN AMRO Future Cup 2018

Tekst: Ajax.nl
Beelden: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

CONFIRMED | We've agreed a three year partnership with Dutch giants @AFCAjax which will help bring some of the world’s finest youth development ideas and coaching to Australia!

More info - https://t.co/Ytl06gJtln#SydneyIsSkyBlue #NotDoneYet pic.twitter.com/NyiKRQhys8

— Sydney FC (@SydneyFC) 3 april 2018