Menu
Ajax telt vol vertrouwen af

Ajax telt vol vertrouwen af

Na het voor Ajax prima verlopen weekend ging de knop maandagochtend direct weer om. Het vizier van de nieuwe nummer twee gaat op de resterende zes competitieduels én de bekerontmoeting met Go Ahead Eagles, aanstaande donderdag in Deventer.

De basisspelers bleven maandag binnen. Zo ook topscorer Luis Suarez, die zondag zijn 40e en 41e officiële treffer van het seizoen maakte. De aanvoerder van Ajax schaart zich daarmee in een bijzonder gezelschap. Slechts vier keer eerder maakte een Ajacied meer doelpunten in een voetbaljaargang.

Op het trainingsveld van Sportcomplex de Toekomst waren naast de keepers Stekelenburg en Vermeer alleen Dennis Rommedahl, George Ogararu, Kennedy en het drietal dat zondag een schorsing uitzat present. Demy de Zeeuw, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld kunnen in de week waarin Ajax een dubbel programma afwerkt met een schone lei beginnen.

Onder leiding van de assistenten Blind en Lindeman werkten de Ajacieden op het trainingsveld aan hun conditie. Loop- en sprintoefeningen werden afgesloten met een kleine partijvorm. Dit alles onder toeziend oog van Rasmus Lindgren, die nog steeds aan het herstel van zijn knieblessure werkt.

Richting het einde van de oefensessie maakten ook Vurnon Anita, die zondag samen met Oleguer het centrale verdedigingsduo vormde, en de herstellende Thimothée Atouba (knie) hun opwachting in de buitenlucht. Anita nam na afloop ook nog even tijd voor Ajax TV. Hij blikte terug op de 1-5 overwinning in Waalwijk en nam vast een voorschot op het seizoensslot waarin Ajax zowel de beker als de dertigste landstitel nog kan winnen. ,,Ik schat de kans op 75 procent dat we kampioen worden”, sprak Anita vol vertrouwen. ,,We weten dat het kan. We moeten de resterende zes duels winnen en dan hopen dat Twente punten verliest. Ik heb er een goed gevoel over.”

Vanaf maandagavond is het hele gesprek met Vurnon Anita te zien op Ajax TV.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Blind ziet toe hoe de Ajacieden de 'ladderoefening' ondergaan. Blind ziet toe hoe de Ajacieden de 'ladderoefening' ondergaan.
Atouba meldde zich ook even buiten. Atouba meldde zich ook even buiten.
Blind in gesprek met de herstellende Lindgren. Blind in gesprek met de herstellende Lindgren.
Anita is net als zijn collega-Ajacieden vol vertrouwen op een goede afloop van het seizoen. Anita is net als zijn collega-Ajacieden vol vertrouwen op een goede afloop van het seizoen.