Menu
Ajax ten onder in oefenduel met VfL Wolfsburg

Ajax ten onder in oefenduel met VfL Wolfsburg

Ajax heeft de besloten oefenwedstrijd op het complex van Only Friends tegen VfL Wolfsburg verloren. Onder toeziend oog van speciale gasten met een beperking ging Ajax met 0-3 ten onder. Spelers die dinsdagavond tegen Sturm Graz niet of kort in actie kwamen, konden ditmaal rekenen op een basisplaats. Zo speelden Donny van de Beek, Daley Blind en Zakaria Labyad vanaf de 1e minuut.

In het 1e uur kwamen beide ploegen niet tot echte kansen. Spaarzame mogelijkheden aan beide kanten werden gekeerd of misten richting. Zo schoot Van de Beek de bal over en ging een schuiver van Labyad voorlangs. De Duitsers kwamen er op hun beurt ook af en toe doorheen, maar doelman Kostas Lamprou toonde zich attent.

Achterstand
In de 61e minuut waren het de Duitsers die de ban braken. Na een vrije trap van de bezoekers die niet goed verwerkt werd kreeg Ignacio Camacho de bal achter Lamprou. Niet veel later viel ook de 0-2. Oud-AZ-speler Wout Weghorst stoomde op en legde de bal op de 16-meter waarna Daniel Ginczek, met succes, kon afdrukken.
De 0-3 maakte de malaise voor Ajax compleet. Wöber schatte een hoge bal compeet verkeerd in en bracht zo Admir Mehmedi van Wolfsburg in stelling die uiterst koelbloedig wist af te ronden.

Teleurstelling bij Perr Schuurs.
Teleurstelling bij Perr Schuurs.


Special guests! 😎
Het oefenduel werd besloten afgewerkt; maar voor een paar Ajax-fans werd een uitzondering gemaakt. De gehandicapte kinderen van ‘Only Friends’ en hun ouders waren op uitnodiging van Ajax aandachtig toeschouwers tijdens het treffen met de ploeg uit de Bundesliga.

Op de foto met Mister Ajax!
Op de foto met Mister Ajax!
Aandachtig toeschouwers.
Aandachtig toeschouwers.
De ballenjongen van Only Friends!
De ballenjongen van Only Friends!
Ingooi!
Ingooi!

Scoreverloop: 61. Camacho 0-1, 66. Ginczek 0-2, 77. Mehmedi 0-3

Opstelling Ajax: Lamprou, Kristensen, Schuurs, Blind (61. Bakker), Wöber; Van de Beek (61. De Wit), Ekkelenkamp (84. Kühn),  S. de Jong (77. Jensen); Lang, Sierhuis (88. Ylatupa), Labyad

Lees ook: Ajax verzekert zich in Oostenrijk van Europees voetbal

Tekst:Ajax.nl/Jeremy Broer

Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé