Menu
Ajax terug in ArenA

Ajax terug in ArenA

De selectie van Ajax was vandaag voor het eerst sinds de play-offwedstrijd tegen AZ weer op het veld van de ArenA te vinden. De Amsterdammers werkten in het stadion een lange training af.

Kennedy en Rommedahl: voor het eerst als Ajacied op het veld van de ArenA. Kennedy en Rommedahl: voor het eerst als Ajacied op het veld van de ArenA.

Ajax bewaart warme herinneringen aan de laatste keer dat de ploeg in de ArenA te zien was. Op 27 mei won de formatie van Henk ten Cate, op een andere grasmat weliswaar, met 3-0 van AZ. Ajax plaatste zich zo overtuigend voor de voorronde van de Champions League.

Voor de meeste nieuwkomers binnen de selectie was het vandaag de eerste keer dat ze als Ajacied in de ArenA actief waren. Keeper Erik Heijblok vond de training daardoor niet extra speciaal. ,,Een training is een training”, zei hij. ,,Het maakt me niet heel erg veel uit waar die plaatsvindt. Het stadion was vandaag natuurlijk bijna helemaal leeg, dus het is niet te vergelijken met een wedstrijddag. Ik heb hier tegen Ajax gespeeld en ik ben hier ook als toeschouwer geweest, dus ik weet wel hoe bijzonder de ArenA kan zijn als er een wedstrijd wordt gespeeld.”

Heijblok traint op ieder veld net zo hard. Heijblok traint op ieder veld net zo hard.

Ook Jurgen Colin, Dennis Rommedahl en Kennedy Bakircioglü beleefden vandaag hun ArenA-debuut als Ajacied. Voor Jong Ajacied John Goossens was het niet de eerste keer dat hij in de ArenA trainde. De linksbuiten, sinds het trainingskamp in De Lutte bij de selectie, deed afgelopen november in de thuishaven van Ajax mee met een oefensessie van het Nederlands elftal. Hij werd samen met Vurnon Anita door bondscoach Marco van Basten eventjes bij de selectie gehaald om een grote partij mogelijk te maken. Dit alles in voorbereiding op de oefenwedstrijd van Oranje tegen Engeland.

Laurent Delorge moet zijn ArenA-debuut nog even uitstellen. De lichtgeblesseerde Belg trainde binnen. Ismael Urzaiz, herstellende van een blindedarmoperatie, deed ook niet mee met de groep. Wel kwam hij aan het eind van de training even kijken bij zijn ploeggenoten. Ondertussen deed de Spanjaard wat krachtoefeningen en hield hij een balletje hoog. Eigenlijk past hij dus ook wel in het rijtje spelers dat vandaag als Ajacied debuteerde in de ArenA.