Menu
Ajax terug in ArenA

Ajax terug in ArenA

Nauwelijks een uur na de terugvlucht vanuit Marseille keerden de Ajacieden terug op vertrouwde voetbalgrond. Na een korte uitlooptraining verzorgde trainer Marco van Basten zijn wekelijkse persconferentie in de ArenA.

Rond 15.00 uur werkten de Ajacieden een korte uitlooptraining af. Rond 15.00 uur werkten de Ajacieden een korte uitlooptraining af.


De uitlooptraining was kort en bondig. De basisspelers en een deel van de invallers uit de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille rekten en strekten wat en liepen enkele grote rondes rondom het trainingsveld. Na de korte oefensessie keerden de spelers en Van Basten terug naar de ArenA. Alleen de assistent-trainers John van ’t Schip en Rob Witschge en keeperstrainer Carlo l’Ami bleven achter. Het drietal hield Vurnon Anita, Dario Cvitanich, Daley Blind en Leonardo aan het werk met een duurloop.
Terwijl het gros van de selectiespelers nog een laatste ronde om het trainingsveld liep, keerde trainer Marco van Basten terug naar de Amsterdam ArenA voor zijn persconferentie. Terwijl het gros van de selectiespelers nog een laatste ronde om het trainingsveld liep, keerde trainer Marco van Basten terug naar de Amsterdam ArenA voor zijn persconferentie.


Terwijl ook de laatste vier spelers de kleedkamer opzochten, schoof Van Basten aan bij het verzamelde journaille. Natuurlijk werd teruggeblikt op de eerste ontmoeting met Olympique Marseille en de keuze voor Kenneth Vermeer onder de lat. ,,Het gaat me er puur om wie het beste presteert’’, vatte Van Basten zijn voornaamste motivering bij zijn keeperskeuze samen.
Vervolgens werd gefocust op de komende competitiewedstrijd tegen De Graafschap. Woensdag wacht alweer de return tegen de Fransen in de ArenA. Ajax richt zich, vanzelfsprekend, eerst en volledig op het komende optreden in de Eredivisie. ,,De wedstrijd tegen De Graafschap is nu het allerbelangrijkste’’, vervolgde Van Basten van achter de tafel. ,,We nemen de competitie honderd procent serieus. Daarom zullen we ook het treffen met De Graafschap honderd procent serieus benaderen. We willen eerst deze wedstrijd tot een goed einde brengen. Daarna kijken we pas weer naar de volgende wedstrijd.’’
Onder meer Dario Cvitanich en Leonardo bleven wat langer op het trainingsveld. Samen met Vurnon Anita en Daley Blind werkten zij een duurloop af. Onder meer Dario Cvitanich en Leonardo bleven wat langer op het trainingsveld. Samen met Vurnon Anita en Daley Blind werkten zij een duurloop af.


Ajax moet zondag tegen de Superboeren doen zonder Rasmus Lindgren. De middenvelder liep in Marseille een hersenschudding op. Van Basten: ,,Zondag zal Rasmus zeker niet meedoen. Daarna is het afwachten. De spelers die er afgelopen week niet bij waren door blessures, zullen er zondag ook nog niet bij zijn.’’
De Ajacieden focussen in de nationale competitie op de tweede plek. FC Twente moet succesvol van de tweede plaats worden verdreven. ,,Het wordt een aardig gevecht om de tweede positie’’, sprak de Ajax-trainer zijn verwachting uit voor de komende weken. ,,Al gaan we nog steeds ook voor het kampioenschap. De UEFA Cupwedstrijden zijn vooral ook goed om ervaring op te doen. Dat is ook gunstig voor de komende maanden en jaren.’’