Menu

Ajax terug in het land

De selectie is weer teruggekeerd in Amsterdam. Iets later dan gepland zette het toestel van Dutchbird de wielen op Amsterdamse bodem. In de middag moest de selectie nog kort trainen, voordat ze morgen mogen uitrusten van het zware duel van dinsdagavond.

De stemming op het vliegveld van Turijn was woensdagmorgen gelaten. De meeste Ajacieden bladerden toch nog even snel door de Italiaanse sportkranten en sommigen genoten nog een keer van een echte Italiaanse cappuccino. De vermoeidheid was van de gezichten te lezen.

Voor de twee Europese debutanten bij Ajax op Europees niveau had het even geduurd voor ze de slaap konden vatten. Hans Vonk lag na de late avondmaaltijd nog even te draaien in zijn bed en ook Ryan Babel had de wedstrijd nog te zeer in lijf zitten om meteen in dromenland verzeild te raken. Na afloop van de wedstrijd had de spits nog gebeld met het thuisfront, dat natuurlijk erg trots op hem was. ,,Het ging niet zo slecht nee, zeker niet als je in aanmerking neemt wie er bij Juventus in de verdediging stond. Het kan soms raar gaan in het voetbal, maar dit kan niemand me meer afnemen."

De Ajacieden die in Turijn vanaf het begin speelden, liepen kort uit en mochten na een half uur voor zichzelf een balletje trappen of de kleedkamer opzoeken. De reserves, aangevuld met Tom Soetaers en Filipe, moesten nog een partijtje spelen op een klein veld. Morgen mag iedereen genieten van de wekelijkse vrije dag.