Menu
Ajax terug naar de basis

Ajax terug naar de basis

Passen, trappen, kaatsen. De focus van de vrijdagtraining van de Ajacieden lag vooral op basisoefeningen. Vroeg in de voorbereiding worden de voetbalkunsten gepolijst en gloort alweer het eerste oefenduel aan de horizon. Zaterdag wacht de vriendschappelijke wedstrijd tegen en bij sv Huizen.

Eindeloos passen, trappen, kaatsen en draaien. Trainer Frank de Boer hield er vaart in tijdens de training met een hoog ‘Wiel Coerver gehalte’. Het is de kunst om basale oefenstof te vertalen naar interessante oefeningen. Samen met het voetbalvernuft in zijn technische staf slaagde De Boer daar prima in.

Miralem Sulejmani vertoefde een halve training op het trainingsveld van de Toekomst. De Servische Ajacied, die revalideert van een knieblessure, keerde halverwege de training terug naar binnen. Sulejmani voltooide zijn trainingsprogramma in het krachthonk. Ook Derk Boerrigter verbleef het grootste deel van de vrijdagochtend binnen. De linksbuiten koos voor de beslotenheid van de sportzaal. Theo Janssen herstelt deze week van een neusoperatie. De middenvelder hervat maandag de groepstraining.

Thulani Serero legt Siem de Jong in de luren met een schijnbeweging. Thulani Serero legt Siem de Jong in de luren met een schijnbeweging.

Net als de voorbije dagen speelden ook ditmaal weer de keepers een – letterlijk – meevoetballende rol tijdens de oefensessie. Tijdens de positiespeloefeningen en afsluitende partij leefden Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen en Mickey van der Hart zich uit als verdediger. De keepende collega van afstand onder vuur nemen was een geliefde bezigheid van, dus vooral, de meevoetballende keepers.

De vrijdagtraining was de laatste oefensessie voor de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding van Ajax. Zaterdag treden de Ajacieden op sportpark de Wolfskamer aan voor een krachtmeting annex trainingswedstrijd tegen sv Huizen. De komende opponent bereidt zich voor op een nieuw seizoen in de Hoofdklasse A. Zaterdag heeft De Boer overigens nog geen complete selectie tot zijn beschikking. A-selectiespelers als Daley Blind, Ricardo van Rhijn en Jan Vertonghen keren maandag na hun vakantie terug bij hun club. In een later stadium keren onder meer ook de EK-gangers terug bij Ajax.

Houd de website in de gaten voor een korte voorbeschouwing van Frank de Boer op sv Huizen - Ajax.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Miralem Sulejmani trainde vrijdag deels op het veld en deels binnen. Miralem Sulejmani trainde vrijdag deels op het veld en deels binnen.
Actiebeeld uit de afsluitende partij. Actiebeeld uit de afsluitende partij.
Roly Bonevacia keerde deze week terug bij zijn club na een verhuur aan NAC Breda. Roly Bonevacia keerde deze week terug bij zijn club na een verhuur aan NAC Breda.
Frank de Boer instrueert zijn spelers aan het einde van de training. Frank de Boer instrueert zijn spelers aan het einde van de training.
De Ajacieden besloten de vrijdagtraining met twee rondjes uitlopen rondom het veld. De Ajacieden besloten de vrijdagtraining met twee rondjes uitlopen rondom het veld.