Menu
Ajax terug op Amsterdamse bodem

Ajax terug op Amsterdamse bodem

De Ajacieden keerden maandagmiddag terug op Amsterdamse bodem na het trainingskamp in Rio de Janeiro. Na een urenlange vlucht draaide de bus om vijf voor half twee het ArenA-dek weer op. In het -deels- vernieuwde stadion liepen de spelers de vermoeidheid van de lange reis uit de benen.

Het scheelde een paar jassen. De temperatuur waarmee de spelers in Rio het vliegtuig instapte en die waarmee ze in Amsterdam uitstapten. De korte broeken werden door bijna iedereen - behalve door Mitchell Dijks - ingeruild voor de winterse trainingspakken.

In de Amsterdam ArenA kwam trainer Frank de Boer als eerste het veld op, nieuwsgierig naar de nieuwe tribunes. Maar de stoelen van zijn dug-out stonden nog allemaal aan de kant en de bouwers waren druk in de weer om de metamorphose op tijd af te krijgen voor zondag als de ArenA het decor is van de ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord. Het prachtige veld werd, na de zandbak waarop gisteravond in Rio het oefenduel tegen Vasco da Gama (1-0 verlies) werd gespeeld, bijna met gejuich begroet. Op de ene helft stonden de lampen te branden, zodat de bal zondag weer precies zo kan rollen als de Ajacieden bedoelen. Na een korte training verlieten de Ajacieden het stadion. Dinsdag krijgen de Ajacieden een dag vrij om het lichaam weer te laten wennen aan het Westerse tijdritme. In Amsterdam is het drie uur later dan in Rio de Janeiro.

Woensdag gaat de focus volledig op Feyenoord, dat zondagmiddag bij de hervatting van de Eredivisie de eerste serieuze opponent van 2013 is.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Even de koffer pakken en dan snel naar binnen. Even de koffer pakken en dan snel naar binnen.
Het veld wordt geprepareerd voor de Klassieker van zondag. Op de andere helft liepen de Ajacieden uit. Het veld wordt geprepareerd voor de Klassieker van zondag. Op de andere helft liepen de Ajacieden uit.
Kolbeinn Sigthórsson ruilde de korte broek weer in voor de winter-outfit. Kolbeinn Sigthórsson ruilde de korte broek weer in voor de winter-outfit.
De eerste meters in Nederland van het jaar 2013 zijn gemaakt. De eerste meters in Nederland van het jaar 2013 zijn gemaakt.