Menu

Ajax terug op eigen terrein

Iets na drie├źn betrad de Ajax-selectie woensdagmiddag weer het eigen trainingsveld na de Oostenrijkse trip. De supporters die kwamen kijken, kregen niet veel spectaculairs te zien.

In het vliegtuig werden de spelers door de bemanning van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat tegen Grazer AK. Uiteraard kwam daar een reactie op van de mensen die achterin het vliegtuig zaten...

Kort na de landing kwamen de tassen van de spelers rap van de band, dus die konden weg. De overige passagiers moesten nog even wachten.

Doordat de tassen er snel waren, konden de spelers rap het veld op. Lang duurde de training niet. Na een paar rondjes uitlopen en wat rek- en strekoefeningen stapten de Ajacieden een klein half uur later weer van het veld. Er stonden nauwelijks zweetdruppels op de voorhoofden.

Maar de wedstrijd de avond ervoor tegen Grazer AK was zwaar geweest en een reisdag is hoe dan ook vermoeiend. Een uitlooptraining heet niet voor niets uitlooptraining, meer hoef je daarbij niet te doen.

Wesley Sneijder kon op wat extra aandacht rekenen. De middenvelder behoedde zijn team voor een nederlaag tegen Grazer AK door in de tweede helft een vrije trap fantastisch binnen te schieten. Voor de camera's van de Amsterdamse televisiezender AT5 beschreef hij zijn goal nog eens. ,,Eigenlijk wilde ik hem in de korte hoek plaatsen. Maar ik zag dat de keeper, die niet al te groot was, al in de korte hoek stond. Toen schoot ik hem dus in de andere, met het idee dat als de richting niet goed zou zijn, iemand anders de bal misschien wel bij de tweede paal kon opppikken.''
Dat was echter niet nodig. Met een mooie krul draaide de bal zo het zijnet in. ,,Ja, hij zat er wel lekker in'', grinninkte Sneijder.