Menu
Ajax terug op vertrouwde grond

Ajax terug op vertrouwde grond

De Ajacieden gaven dinsdag in kletsnatte omstandigheden acte de presence op vertrouwde Toekomst-grond. De elementen werkten alles behalve mee; de ruim anderhalf uur durende sessie werd ‘ontsierd’ door aanhoudende regen.

Daags na de afsluitende oefenwedstrijd tegen Wacker Innsbruch, eindstation van het trainingskamp in Oostenrijk, belegden de Amsterdammers zondag een uitlooptraining. Na een vrije maandag stond dinsdag weer een volwaardige oefensessie op het menu. Zo stonden er dinsdagmorgen 22 spelers plus twee doelmannen (Kenneth Vermeer en Peter Leeuwenburgh) op het trainingsveld. Thulani Serero trainde het eerste halfuur van de sessie apart met performance coach Perry Augustine. De Zuid-Afrikaan trainde de resterende vijf kwartier gewoon met de groep mee. Daags voor de halve finale op het WK 2014, tussen Nederland en Argentinië, moest Frank de Boer het uiteraard dus nog wel zonder zijn WK-gangers stellen. Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman bereiden zich duizenden kilometers verderop, onder ongetwijfeld aangenamere omstandigheden, voor op de naderende WK-kraker. In de stromende regen in Amsterdam verwees de adidas Brazuca-bal naar de mondiale in Zuid-Amerika.

Ruben Ligeon tijdens een pass- en trapoefening. Ruben Ligeon tijdens een pass- en trapoefening.

De Brazuca’s werden goed geraakt. Onder meer bij het slijpen van het positiespel. Na pass- en trapoefeningen werd het tempo opgevoerd met een intensief positiespel. De ochtendtraining – dinsdagmiddag trainen de Ajacieden opnieuw – werd afgesloten met een serie wedstrijden op een groot veld. Het elftal dat zaterdag tegen Wacker Innsbrück startte (5-1-winst) bleef grotendeels ongewijzigd. Ook in de trainingspartijen werd gespeeld op het scherp van de snede. Kenneth Vermeer en Nicolai Boilesen gingen naar het gras, maar konden na een korte behandeling gewoon verder. De Ajacieden werken, kortom, gedreven toe naar de officiële start van het nieuwe seizoen. Op 3 augustus 2014 strijden landskampioen Ajax en bekerwinnaar PEC Zwolle vanaf 18:00 uur om de Johan Cruijff Schaal. Inzet is de eerste échte prijs van het nieuwe seizoen.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Nick Viergever komt hoog tijdens een kopoefening. Nick Viergever komt hoog tijdens een kopoefening.
De Ajacieden in afwachting van nieuwe oefenstof van De Boer en Spijkerman. De Ajacieden in afwachting van nieuwe oefenstof van De Boer en Spijkerman.
Thulani Serero trainde het eerste deel van de training apart van de groep. Thulani Serero trainde het eerste deel van de training apart van de groep.
Frank de Boer legt uit wat hij van zijn spelers verlangt. Frank de Boer legt uit wat hij van zijn spelers verlangt.
Nicolai Boilesen tikt de bal (hoog) weg voor de aankomende Moisander. Nicolai Boilesen tikt de bal (hoog) weg voor de aankomende Moisander.
Richairo Zivkovic passt naar een medespeler. Richairo Zivkovic passt naar een medespeler.
Ook assistent-trainer Dennis Bergkamp toonde zijn balkunsten. Ook assistent-trainer Dennis Bergkamp toonde zijn balkunsten.