Menu
Ajax terug uit Bratislava

Ajax terug uit Bratislava

Ajax keerde vrijdagmiddag terug uit Bratislava en liep rond drie uur kort uit op het eigen trainingsveld. Zondag wacht alweer de volgende wedstrijd, uit bij Heracles Almelo.

Voor Martin Jol is de ontmoeting zondag met Heracles Almelo vooral een ontmoeting met kunstgras. ,,Ik hoop dat we er goed op uit de voeten kunnen", sprak de trainer vrijdagmiddag na terugkeer in de Amsterdam ArenA. ,,Heracles schijnt veel punten te pakken op kunstgras. Wij hebben dinsdag nog wel op kunstgras getraind, maar als dat niet hetzelfde is als daar, dan is het niet helemaal optimaal."

Uiteraard ging de persconferentie vooral over de loting van de groepsfase in de Europa League. ,,Het had slechter gekund, maar ook iets beter. Alle clubs hebben in de voorronde van de Champions League gespeeld, dus het is niet zo dat ze vijfde of zesde in hun nationale competitie werden. Anderlecht is lekker dichtbij, Dinamo Zagreb kennen we van een paar jaar geleden. Ik heb wel iets van die duels meekregen, maar ze niet bestudeerd", refereerde Jol aan de tweeluik in het seizoen 2007/2008 toen Dinamo Zagreb de Amsterdammers in de eerste ronde uitschakelde. ,,En wat er in het Roemeense voetbal is gebeurd, weet ik niet, maar ze kunnen allemaal voetballen." Vorig jaar trof Jol met zijn toenmalige club HSV Unirea en speelde in eigen huis 0-0. In Roemenië was al met 2-0 gewonnen. Ook over het speelschema is Jol niet ontevreden. ,,Dat we eindigen met een thuiswedstrijd tegen Anderlecht is niet in ons nadeel."