Menu
Ajax tevreden over prima resultaat

Ajax tevreden over prima resultaat

Ajax heeft vrijdag de halfjaarcijfers van het boekjaar 2011/2012 bekendgemaakt. Financieel directeur Jeroen Slop geeft op Ajax.nl een toelichting op de resultaten.

De halfjaarcijfers zien er goed uit. Is Ajax tevreden?

,,Natuurlijk zijn de cijfers mooi, maar we mogen niet vergeten dat deze cijfers bepaald zijn door het spelen van wedstrijden in de UEFA Champions League. Vorig jaar speelden we twee voorrondes waar we veel premies mee verdienden, maar toch was toen de opbrengst niet zo hoog als nu. De belangrijkste factor daarvoor is dat we nu, in tegenstelling tot vorig jaar, de enige Nederlandse club waren die uitkwam in de Champions League en dus als enige in de marketpool van de tv-rechten zaten."

Wat stemt de club het meest tevreden?

,,Dat het operationele resultaat, het saldo van de dagelijkse inkomsten en uitgaven, 14,7 miljoen euro positief is. Ons huishoudboekje is op orde. Deze cijfers laten zien dat we in veiligste categorie van de KNVB, categorie III, thuishoren en we verwachten daarin te kunnen blijven.”

Welke omstandigheden zijn buiten de Champions League-deelname verantwoordelijk voor deze cijfers?

,,Naast de deelname aan de Champions League vallen de opbrengsten uit de transfers van Maarten Stekelenburg en Demy de Zeeuw op. Maar ook Ajax Cape Town draait goed.”

Wat zeggen deze cijfers over de rest van het boekjaar?

,,We spraken al eerder de verwachting uit dat we een positief operationeel resultaat zouden behalen over het boekjaar 2011/2012. Dat is voor het eerste halfjaar gelukt en we verwachten dat ook voor het hele seizoen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax presenteert halfjaarcijfers