Menu
'Ajax thuis moeilijk te kloppen'

'Ajax thuis moeilijk te kloppen'

Kenneth Vermeer ziet het duel met NAC met vertrouwen tegemoet. Niet omdat alleen omdat de Brabanders een mindere periode doormaken, maar ook vanwege het thuisvoordeel. ,,Niemand wint gemakkelijk in de ArenA.”

Kenneth Vermeer kijkt met vertrouwen uit naar het duel met NAC Breda. Kenneth Vermeer kijkt met vertrouwen uit naar het duel met NAC Breda.

Na afloop van de donderdagtraining blijft Kenneth Vermeer met zijn trainer Carlo l’Ami achter op het trainingsveld. Niet voor een ‘kerstshoot’ waar sommige Ajacieden voor zijn opgetrommeld, maar om door te trainen. ,,Ik wilde nog even een paar ballen pakken”, legt hij een paar uurtjes later uit. ,,Gewoon een beetje aan het goede gevoel werken een dag voor de wedstrijd. Daar voel ik me prettig bij.”
Zenuwachtig voor een wedstrijd is Vermeer niet meer. Eigenlijk nooit geweest ook. ,,Natuurlijk heb ik wel een beetje gezonde wedstrijdspanning”, zegt hij. ,,Maar daar is niets mis mee, daar word je alleen maar scherp van. Het maakt ook niet uit tegen wie ik speel. Of het nou PSV of Volendam is: ik bereid me altijd op dezelfde manier voor. Probeer me altijd optimaal te focussen.”
Kenneth Vermeer vroeg donderdag om wat extra trainingsarbeid. Kenneth Vermeer vroeg donderdag om wat extra trainingsarbeid.

Vermeer kijkt uit naar de wedstrijd tegen NAC. ,,Het is een ander NAC dan in het begin van de competitie”, zegt hij over de tegenstander die ontzettend goed aan het seizoen begon, maar de laatste twee duels met 4-0 verloor. ,,Door blessures missen ze momenteel veel goede spelers. Maar desondanks mogen we NAC niet onderschatten. Er zit veel voetbal in de ploeg en daarnaast zijn wedstrijden tegen Ajax voor de meeste clubs wedstrijden op zich: iedereen wil van ons winnen.”
Afgelopen seizoen werd Vermeer door Ajax verhuurd aan Willem II en speelde hij met de Tilburgers voor het eerst in de Eredivisie tegen NAC. ,,Dat werd 0-0”, herinnert de doelman zich. ,,Rydell Poepon maakte nog een doelpunt voor ons, maar dat werd afgekeurd vanwege buitenspel.” Ook Ajax slaagde er afgelopen seizoen in eigen huis niet in te winnen van NAC. Integendeel, de Bredanaars wonnen met 1-3. Dit seizoen is Ajax in het eigen stadion nog ongeslagen. Op de wedstrijd tegen FC Utrecht na (1-1) werden alle thuiswedstrijden geworden. ,,Niemand wint gemakkelijk in de ArenA”, zegt Vermeer. ,,Het hele stadion staat altijd als één man achter ons. Als wij scherp zijn en geconcentreerd spelen, is het voor iedere tegenstander een heel moeilijke opgave om punten te pakken.”