Menu
Ajax: Thuisploeg met een missie

Ajax: Thuisploeg met een missie

De achtste editie van de ABN AMRO Future Cup staat voor de deur. Op 15, 16 en 17 april vindt het internationale jeugdtoernooi plaats op de Toekomst. Ook dit jaar zijn weer grote clubs uit de voetbalwereld aanwezig. Gastheer Ajax is natuurlijk van de partij.

Waar Ajax en Anderlecht jaar in jaar uit streden om de felbegeerde trofee, zo verrassend was het dat Arsenal vorig jaar ineens met de beker aan de haal ging. De zege van de Engelsen betekende voor Ajax voor het tweede jaar op rij geen zege. Gery Vink en zijn mannen willen dolgraag de felbegeerde cup in Amsterdam houden.

Nationaal uitstekende cijfers
Ajax O17 draait uitstekend in de competitie. Als koploper heeft het een gaatje met achtervolger AZ O17 geslagen. Bovendien werd er pas eenmaal verloren in de competitie. Met de productiviteit zit het ook wel goed bij de Amsterdammers. Maar liefst 34 maal werd het doel gevonden. Maar hoe weert het team zich tegen internationale tegenstanders? Kan er gedomineerd worden? Of vormt het treffen met topploegen een belangrijke leerschool? De antwoorden liggen in het verschiet.

Opmaat naar glanzende carrière?
De talenten van Ajax O17 krijgen de kans om voor groot publiek hun talent te tonen. Dat een geslaagde Future Cup een opmaat kan zijn naar een glanzende Ajax-carrière bewezen spelers in het verleden.
Davy Klaassen, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Abdelhak Nouri, Vaclav Cerny, allen maakten ze furore tijdens het toernooi. De spelers van O17 staan ongetwijfeld te trappelen om in hun voetsporen te treden.

De broers Jurrien en Quinten Maduro kijken in ieder geval uit naar de aftrap van de Future Cup. ,, We kijken er allemaal erg naar uit om op een volle Toekomst te spelen'", laat Ajax-speler Quinten Maduro in een reactie weten. De spelers van O17 treffen zaterdag eerst Feyenoord in de competitie. Mooie wedstrijden op komst dus voor deze lichting Ajacieden.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl