Menu
Ajax topfit richting duel met PSV

Ajax topfit richting duel met PSV

Ajax werkte vrijdag de voorlaatste training voor het duel met PSV af. De aanwezige verslaggevers konden de warming-up plus aansluitende oefenvorm aanschouwen, maar de rest van training vond - zoals altijd op de persdag - achter gesloten deuren plaats. Het blijft daarom nog gissen welke elf spelers zondag aan de aftrap verschijnen in de Amsterdam ArenA (16:30 uur).

Na afloop van de oefensessie namen de Ajacieden alle tijd om vooruit te blikken op de kraker tegen PSV, dat in de eerste seizoenshelft minder presteerde dan Ajax. Desondanks mag de Eindhovense formatie van Phillip Cocu niet worden onderschat, benadrukte Daley Blind tegenover Ajax TV. ,,PSV blijft een goede ploeg met veel talent. Vooral voorin zijn ze sterk’’, zei hij. Om er vervolgens aan toe te voegen dat hij popelt om zich weer in het rood en wit te hullen. ,,Ik kan niet wachten. Op trainingskamp in Turkije hebben we weliswaar niet de gewenste resultaten behaald, maar het was een goede week voor ons. Ik geloof dat we de juiste voorbereiding achter de rug hebben om de lijn van de eerste seizoenshelft door te trekken.’’

Ajax kan dat doen met een selectie die blaakt van gezondheid. Oftewel: iedereen is fit, hetgeen voor Frank de Boer betekent dat hij keuze te over heeft. Een zogeheten luxeprobleem, dat hij ongetwijfeld met veel genoegen zal oplossen. Stap één is daarbij het laten afvallen van één van de 19 spelers, aangezien hij 18 namen mag noteren op het wedstrijdformulier. Wie dat wordt, maakt hij zaterdag bekend.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer heeft 19 man op zijn lijst staan voor Ajax - PSV. Zaterdag volgt er nog één afvaller. Frank de Boer heeft 19 man op zijn lijst staan voor Ajax - PSV. Zaterdag volgt er nog één afvaller.
Björn Rekelhof doet een oefening voor. Björn Rekelhof doet een oefening voor.
Ajax begint topfit aan de tweede seizoenshelft. Ajax begint topfit aan de tweede seizoenshelft.
Danny Hoesen tijdens één van de eerste oefenvormen op de vrijdagtraining. Danny Hoesen tijdens één van de eerste oefenvormen op de vrijdagtraining.
Siem de Jong in het midden bij de rondo. Siem de Jong in het midden bij de rondo.
Een 'no look pass' of een 'no pass look'? Een 'no look pass' of een 'no pass look'?