Menu
Ajax traint in beschut miCoach Centre

Ajax traint in beschut miCoach Centre

Op het snijdend koude sportcomplex de Toekomst bood het adidas miCoach Performance Centre de Ajacieden maandag de kans onder ‘normale’ omstandigheden te trainen. Terwijl de omringende velden sneeuwvrij werden gemaakt, liepen de Ajacieden het treffen met Roda JC (1-1) uit de benen. Toby Alderweireld sprak na afloop met Ajax TV.

De immense sporthal was eerst het domein voor de reserves uit het onbeslist gebleven treffen met de Limburgers. Kolbeinn Sigthórsson was als invaller met een doelpoging op de lat nog het dichtste bij een treffer. Collega-invaller Jody Lukoki en bankzitter Derk Boerrigter waren vooral veroordeeld tot toekijken. De reserves werden bijgestaan door de keepers Mickey van der Hart en Maurits Schmitz. Passen, trappen en kaatsen waren dé thema’s in de oefenstof. De technische staf was wel op oorlogssterkte in het ‘miCoach’ present. Hoofdtrainer Frank de Boer en zijn assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp leidden de oefensessie. Keeperstrainer Carlo l’Ami completeerde de technische afvaardiging.

Derk Boerrigter helpt Kolbeinn Sigthórsson met zijn hartslagmeter. Derk Boerrigter helpt Kolbeinn Sigthórsson met zijn hartslagmeter.

Halverwege de trainingssessie druppelden ook de basisspelers het adidas miCoach Centre binnen. Acht van de elf basisklanten waren gestart in het krachthonk en voltooiden de uitlooptraining in de opblaashal. Alleen Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn en Viktor Fischer waren achtergebleven in de catacomben van de Toekomst. Ook Nicolai Boilesen en Danzell Gravenberch lieten zich zien; het duo trainde individueel. Ook Joeri de Kamps werkte een persoonlijk oefenprogramma af. Een gemixte training met Jong Ajax zat er maandag niet in. De Beloften spelen vanavond een uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen. Het competitieduel is vanaf 18:30 uur live te volgen op Ajax TV.

Rond half twaalf keerden alle Ajacieden terug in de kleedkamers van de Toekomst. Alderweireld keek, nadat hij eerst een droog trainingspak had aangedaan, voor de camera van Ajax TV nog eenmaal terug op het duel met Roda JC. Ajax creëerde zichzelf volop kansen, maar wist ‘slechts’ een keer te scoren. ,,Het was erger geweest als we met slecht voetbal hadden gelijkgespeeld’’, toonde Alderweireld zich – net als zijn trainer zondag al – vooral een realist. Tegen de Limburgers had Ajax een overmacht aan balbezit. ,,We hadden alleen de trekker moeten overhalen. Gelukkig is er donderdag weer een wedstrijd.’’ Donderdag wacht de Ajacieden in de ArenA het eerste treffen in de UEFA Europa League met Steaua Boekarest. ,,Europees willen we ons laten zien.’’

Bekijk het complete interview met Toby Alderweireld later vandaag op Ajax TV.

Kom donderdag naar de Amsterdam ArenA voor Ajax – Steaua Boekarest (aanvang 19:00 uur).

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop

Sprintje tussen Jody Lukoki en Kolbeinn Sigthórsson. Sprintje tussen Jody Lukoki en Kolbeinn Sigthórsson.
Toby Alderweireld probeert de bal te controleren tijdens de rondo. Toby Alderweireld probeert de bal te controleren tijdens de rondo.