Menu
Ajax traint in imposant Bernabéu

Ajax traint in imposant Bernabéu

Ajax heeft maandagavond in Estadio Santiago Bernabéu getraind. Met dezelfde achttien spelers als waarmee PSV en Roda JC werden verslagen, trainde Ajax op weg naar de laatste groepswedstrijd in de UEFA Champions League. Daarin staat voor Ajax een plek in de Europa League op het spel. De Spaanse pers vermaakte zich tijdens de training met enkele prominente Ajacieden in het stadion van Real Madrid.

Om vier minuten voor zeven klonk er een applaus vanaf de tribune van het in het Estadio Santiago Bernabéu. De opkomst van de Ajacieden werd met enthousiasme begeleid door een deel van 600 Ajax-fans die hun ploeg dinsdagavond vanuit het bezoekersvak zullen steunen. De fraaie zege op PSV lag uiteraard nog vers in het geheugen, maar wellicht lonkt er dinsdag ook een mooie voetbalavond in de Spaanse hoofdstad. De hoop en verwachting daags voor een Europese wedstrijd geven daarom altijd een bijzondere atmosfeer aan dergelijke avond. Maandagavond was dat niet anders.

Ajax traint voor de nu nog overwegend lege tribunes in het Bernabéu. Ajax traint voor de nu nog overwegend lege tribunes in het Bernabéu.

De blik van Viktor Fischer richting de schermen in de nok van het stadion was er een vol verwachting. De 18-jarige Deen heeft al heel wat meegemaakt in zijn nog jonge voetballeven. Maar de aanblik van Bernabéu is uiteraard toch iets bijzonders. Ook Danny Hoesen keek met plezier om zich heen in het stadion waar hij wellicht dinsdagavond in actie zal komen.

Naast de achttien spelers op het veld viel er ook op de blauwgekleurde tribune genoeg te genieten voor de fans en de Spaanse media. Sjaak Swart, John Rep en Ajax’ nieuwe marketingdirecteur Edwin van der Sar werden warm onthaald in een inmiddels sterk afgekoeld Madrid. Ook Ronald de Boer was een blikvanger tijdens de training. De tweelingbroer van de Ajax-coach was een gewild gesprekspartner voor de Spaanse media. Datzelfde gold voor Van der Sar die naast Ajax TV ook Real Madrid TV te woord stond. En net als bij De Boer gingen ook bij ‘Sar’ de gedachten nog even terug naar 22 november 1995, de avond waarop Ajax Real Madrid in eigen huis met 0-2 versloeg. Hoe zal 4 december 2012 straks de boeken ingaan?

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax draait warm voor de laatste groepswedstrijd in de Champions League. Ajax draait warm voor de laatste groepswedstrijd in de Champions League.
Siem de Jong went aan het veld, het licht en het stadion. Siem de Jong went aan het veld, het licht en het stadion.
Leo Beenhakker, in het verleden werkzaam bij zowel Real Madrid als Ajax, ontmoet Real Madrid-topman en oud-speler Emilio Butragueño langs het veld. Leo Beenhakker, in het verleden werkzaam bij zowel Real Madrid als Ajax, ontmoet Real Madrid-topman en oud-speler Emilio Butragueño langs het veld.